Vitsvanshjort i bogmontage!

Nja det är väl ingen idé att försöka luras med att den är fälld här på Liane! ;- ) Arten finns inte i Sverige så vitt jag vet om nu inte några tagit sig in via Finland som annars är en hemort, liksom Amerika.  Han är stor i alla fall, det syns om man jämför med det småländska älghornet på väggen bakom. Gissar att vitsvanshjort  är som kronhjort eller så, har nog inte sett någon levande så vitt jag vet.
 
Nu ligger bogmontaget  alltså i källaren i vårt hus, i f.d. gillestugan och det har en förklaring. Han låg först uppe i våningen, men en dag hade vi glömt stänga dörren och hittade taxen Seffrin intill honom. Nu tror jag inte att hjorten luktar hjort efter beredningen, inte mer än en skinnjacka luktar ko, men det var ändå lite nervöst att tänka att Seffrin kanske skulle börja gnaga på ett öra eller ett munhår eller så. Ett så här fint bogmontage är värt mycket pengar. Så vi flyttade honom ner till källaren i avvaktan på att rättmätig ägare, god jaktvän, ska hämta. För vi är bara mellanlagringsstation för det här ståtliga djuret. Och det är nog tur för vi skulle inte ha plats med det alls. Bogmontage är skrymmande. Minns att en kollegas man beställde ett bogmontage av fällt villebråd. När det kom så tog det upp en stor del av vardagsrummet så det fick bli en snabb omplacering till jobbet; Norma.
 
Om jag ska beskriva annat på bilden så är det till vänster min mammas gamla spånkista för förvaring av textilier, i mitten min farmor Matildas  pappas, Andreas Perssons, kista från 1846 som jag tror att han gav till min farmor när hon flyttade hemifrån. Bilden ovanför har Roland ritat för många år sedan. Älghornen ovanför kan vara fällhorn eller från jakt. De är i alla fall från min pappas föräldrahem i Nöbbele, Ingelstad i Småland. Pappa lennart  o hans bröder Carl och Erik  jagade lite till husbehov, men inte med någon större entusiasm.
 
Vildsvinstrofeerna = betarna till höger i bild,  är gåva från en tysk god vän; Wolfram, liksom tallrikarna. 
 
Sängen är en extrasäng för gäster när de andra husen redan är fulla ;- )) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback