Waldorfskolan i Umeå

Våra barnbarn i Umeå går i Waldorfskola och lilla Lovis på Waldorfdagis  Jag är jätteglad för det. I Waldorf arbetar man med fokus på hela barnet, lär mycket genom bild, form, drama, sagor, skapande, berättande, rörelse osv. Och det är viktigt att få behålla sin lärare under längre tid. Kontinuiteten i kontakt mellan elev och lärare värderas högt.  En märklig slump är att barnbarnens pappa också  hade duktiga musiklärarare Lotta i sin Wadorfskola när han var barn,. fast långt härifrån i södra Sverige.
 
Skolormrådet består av ett antal såna här hus i olika färg, färgsättningen är genomtänkt och materialen är genuina med trä och naturbaserad färg. Vi brukar försöka besöka barnbarnens undervisning vid varje besök. Vi hamnade på en musiklektion som gick ut på att eleverna hade tränat in ett litet stycke att spela och nu skulle de spela upp för varandra.
 
Barnbarn Elias spelar sitt stycke här och han gjorde det bra.
 
En klasskamrat till Elias  gillar att spela klassiskt, helst på orgel och helst utan noter. Nu fanns ingen orgel i klassrummet men piano och det lät väldigt bra utan noter.  
 
Flöjterna ligger här.  De är lite lättare att spela på för nybörjare.
 
Olika instrument finns det.
 
Jag gilar Waldorflamporna; enkel konstruktion, vackert ljus!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Nja... Tror du verkligen att flöjterna tillverkas där? Vår äldsta dotter spelade Choroi-flöjt och det var inte egentillverkade utan beställdes från tillverkaren. Hur som helst så var de lättare för barnhänder att hantera än en blockflöjt.

Svar: Ok, nej de kanske inte tillverkas där. Låg bara där och såg nyoljade ut, jag frågade inte speciellt. Men de sa att det fanns ännu enklare flöjter med bara en ton.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback