Västerbottens museum besökte vi i Umeå!

 
Det är ett vackert museum med fina utställningar. Dessutom har man en  avdelning för barn att roa sig med, både med lek och med skapande. Här är lilla barnbarn Lovis på gungfågeln. Barnbarn Isak och dotter Malin var också med.
 Detta är en relief av Västerbotten med alla älvarna. Lilla Lovis ville se nära och Isak lyfter upp.
 
Och maten i restaurangen går inte av för hackor!! Roland åt palt för första gången i livet. Han gillade det högt och rent. Blir nog inte sista gången han äter det. ;- )
 
Det var en fotoutställning där som man bör se om man besöker Umeå. Det var bilder av Sune Jonsson, bilder från förr i tiden. Det finns också en bok som han har sammanställt  som jag tror har fått Stora Publishingpriset. Numera vet vi ju vad det är eftersom vi blivit bekanta med Anna! ;- )
 
 
Boken var slut på svenska så vi köpte den på engelska, men det spelar ju inte så stor roll för det är ju bilderna som är mest intressanta och engelskan kan vi nog förstå.

Kommentarer
Postat av: znogge

Vilken trevlig dag på alla vis! Gungfågel var helt nytt för mig och palt har jag aldrig ätit men någon gång ska väl vara den första ;-)

Postat av: Anna

Älskar palt - mamma kom ju från Skellefteå så palt åts med god aptit när vi var små. Men jag har även gjort det själv. Busenkelt!
Boken vann Svenska Publishing-Priset i sin kategori (Praktverk) och kammade dessutom hem Stora Publishing-Priset som tilldelas den bästa av alla tävlande under året. Kul att du uppmärksammade det! Har lagt en länk på din FB om du vill läsa mer.

Svar: Tack Anna! Jag såg länken och ska läsa den senare i kväll. Just nu är det mest valp-passning! Vi har ju en liten ljuvlighet som traskar omkring på golvet här. ;- ))
Inga Magnusson

2016-03-07 @ 17:38:17
Postat av: Leontina

Heja Roland!
Palt är verkligen JÄTTEGOTT, så närking jag är!

2016-03-08 @ 22:45:01
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback