Rävjakt på Harnäs vvo idag!

Det görs mycket rävjakt just nu runt om i Sverige. Det är i stort sett den jakt som fortfarande är tillåten och man vill decimera antalet rävar inför yngelsäsongen i skogen. De går hårt åt  ungar bland rådjur och harar. Två rävar sköts idag och tre har tagits i fälla tidigare som vi vet om. Det var fyra stövare med, två hamilton och två schillrar och en Jack Russel terrier.  24 jägare deltog och stämningen var god. Förutom själva jaktupplevelsen så är det säkert trevligt att ses och prata om bland annat läget i  områdets fauna, vilka djur / djurspår  man ser och kanske framför allt, vilka man inte ser.  Älg verkar inte vara mycket kvar. Spår efter ett par älgar var allt man såg. Älgen är på väg att bli utrotad i Värmland p g a alldeles för mycket varg. I det område som kallas Västra Boda finns däremot en fast population av vildsvin. Antal okänt. I begränsade områden gott om spår av rådjur.
 
 Han till vänster heter Robert, det är han som hade grythunden. Mannen till höger har vi inget namn på men han är mågen till Martin Stidal. De här två var med på den sista räven.
 
Efter jakten bjöd viltvårdsområdet på korv i Liane-grillen. Den hade god åtgång. Sen ska Roland få berätta vilka som sköt och lite om hundarna så jag kan skriva nåt om det, men just nu vilar han middag efter en vaknatt med valp (fyra gånger ute för kissning!) och tidig morgon för att planera för rävjakten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback