Före och efter golvslipning!

Det här furugolvet lades i kök / vardagsrum när huset byggdes 1999. Furu var modernt då överallt. Sedan dess har det trampats mycket på det och bitvis var det nu så slitet att det inte gick att hålla rent ordentligt. Dags för en slipning alltså. Det fanns lite att slipa på, 2.80 cm tjockt var det. Bilden ovan är från före slipningen av golvet.
 
 
Nu är det klart!!! Slätt, hårt  och fint är det efter slipning och flera omgångar klar lack.  Vi ville inte ha det ljusare med någon lasyr eller så utan det får  fotsätta att matcha köksinredningen och taket och listerna. Snyggare om allt är en helhet. Furu i olika åldrar är inte fel.  Nu är gardinerna också tvättade och uppsatta med frisk doft från klädstreck ute. Sen ska köksmaskiner och möbler tillbaka. Roligt att ha fiberuppkoppling i huset numera. Ny toa, ny dusch,  diskmaskin och en Webergrill  har det också blivit. Nästa investering blir ny liten tv och det snart.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så bra det blev och vilken skillnad! Vi valde att hårdvaxa vår ekparkett för att få en matt yta och det blev också väldigt bra!

Svar: Ek i sig är så hårt så det räcker säkert med vax som blir snyggare än lack. Men på furu är det nog bara lack som funkar, speciellt i ett kombo kök - vardagsrum.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback