Vildsvinen närmar sig!

Det här lär vara vildsvinsspår. Roland såg dem på skogsbilvägen i Guttarebol, ca 400 - 500 m öster om Nolare Murstenstjärn, ¨på raksträckan.  Många spår i kors och krok på ett litet område.
Det har setts vildsvin i Risviken, i Västra Boda, i Bottnane och vi såg ett ensamt vildsvin upprepade gånger i Harnäs förra sommaren (på samma plats!). 10 svin i en grupp, lär ha setts och grisarna var i olika storlek. Och i Bottnane lär det ha skjutits en gris i förrgår. I Tegen sköts en som var skadad i naturreservatet.
I våra trakter är vildsvin nytt och meningarna är delade om det är bra eller dåligt att de blir ett inslag i vår natur. Några välkomnar dem som ett nytt inslag i faunan, jaktbart och ätbart (smakar gott!). Några är bekymrade för att de ska ställa till det med att förstöra grödor och trädgårdar. Sen är ju en sugga med ungar inte att leka med. Vi har pratat med en man som förlorat en anhörig för vildsvin. Det är inte så lätt att hantera vildsvinsstammar heller eftersom de inte ingår i viltvårdsområdena utan varje markägare bestämmer själv hur många han / hon  vill ha och kan reglera själv med jakt.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Sådana vill man helst inte träffa...

Svar: Nej jag skulle inte vilja träffa vildsvin live ute i skogen.
Inga Magnusson

Postat av: Marie

Här har vi alltid haft vildsvin i krokarna. Vi märker egentligen inte speciellt mycket av dem, i alla fall inte vi som bor i de mer centrala delarna. Men de finns som sagt här också och även om jag själv aldrig stött på någon så blir ngn tomt uppbökad lite då och då. Det är då man inser att de faktiskt finns i närheten.

Svar: Hoppas vi slipper få problem med dem. Det räcker så bra med vargeländet! Ha en fin midsommar!
Inga Magnusson

2016-06-23 @ 08:31:44
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback