På sjön Östra Silen igår kväll söndag

Det var ju en av de här få fina dagarna, varmt och soligt, ingen kraftig vind och Busterbåten var sjösatt. Då vill man ut på sjön och njuta av  den vackra naturen som vi har runt oss. Det blev en långsam båttur.
Vi landade på den här välkända stenen där vi suttit så många gånger förut. Nu var vi fyra stycken. Vi pratade förstås  om två som fattades den här gången men som kommer att vara med framöver.
 
Dagens grillning blev lätt förkokt potatis till stekning, kotletter och grön sparris.
 
 
Vi gjorde ett experiment; förkokade några kotletter innan för att grilla här, några kotletter grillade vi som vi brukar göra, dvs direkt på plats utan att ha förkokat. Sen berättade vi vad vi tyckte och jag tänkte att vi skulle avgöra vilket som var bäst. Men det blev två som gillade förkokta bäst och två som gillade direktgrillade bäst. Jag tänkte det kunde vara smart att förkoka lite på fläskkött för det vill man ju ha genomstekt. Men det är inte säkert att smaken vinner på det.
Vi satt länge och åt och pratade mådde gott i den ljumma kvällen.
Till slut blev det hemfärd och det var magiskt vackert på Östra Silen med kavlugn sjö och färgspel i den nedåtgående solen. Vi tuffade sakta framåt och var hemma bortåt 23.00. Det var så fint, inte många såna här kvällar blir det på en sommar. Det gäller att ta vara på dem.
 
Nationaldagsfirandet är inte spikat än mer än att vi har i alla fall  införskaffat sill och färsk potatis. Roland "offrade sig" och tog HD:n till Årjäng igår för att köpa den färska potatisen.....ha ha! 
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Viket väder det var igår. Vi var också ute en sväng med båten på dagen. Idag blir det att fixa lite. Det kommer bli sen hemfärd då det troligtvis är för varmt i bilen för katten.

Postat av: Znogge

Vilken härlig tur ni kom ut på!

2016-06-06 @ 11:58:25
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback