Lidköping i lördags

Lidköping blev det alltså övernattning i, på hotell Läckö som ligger här bredvid Stadshotellet. Det mesta var bokat i trakten, kanske pga ett gigantiskt dreamhack i Jönköping. Lidköping känns som en idyllisk liten stad med en ärofull historia. Det finns en fin stadskärna bevarad med trähus, hotellet låg i ett sånt också. Vi tillbringade lördagkvällen på Pitchers restaurang i samma hus som hotellet vi bodde på.
 
Det här är ett monument som jag inte alls känner till. Men flott var det. Vi promenerade omkring med Seffrin och fick se en del. Förr gjorde vi besök ibland i Lidköping för att handla på Rörstrand, vid fabriken. Där fanns försäljning av sånt som inte var perfekt, men felen var väldigt små så det var acceptabelt att handla.  Numera är fabriken nedlagd så vitt jag begriper och kvar finns ett museum. Men det var stängt, inget vi besökte.
 
Såna här fina träkvarter har Lidköping.
 
Gissar att det är spannmålsförvaring. Det är ju fina jordbruksbygder runt om här.
 
Jag gillade namnet på det här kafét också. ;- )) Fast vi var inte inne, det var stängt.
 
Generösa öppettider ! Senare idag blir det mer från lite speciella utställningar på Västergötlands museum som vi besökte.
Kyrkor tog jag inga bilder på men det finns enligt kartan ett 30 tal medeltidskyrkor på ett rätt begränsat område runt Lidköping, Läckö, Skara. Det var väl Dag Stålsjö som utnämnde de här bygderna till Sveriges vagga, inte Mälardalen. Lämningarna är hur många som helst från tidiga bosättningar o framåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback