Hotellinredningar är ibland kitschfrosserier!

Jag kan inte låta bli att kolla och bli fascinerad. På hotell Läckö i Lidköping som vi bodde på i lördags fanns en del sköna exempel.  Kolla värstinglampan här ovan! Vem kan få idén att tillverka en glaslampa som ser ut att vara söndernupen i kanten!!??? Och som dessutom  ska se "bränd" ut vid nypmärkena!
Den här lampan ser ut som om någon haft en kopparkittel för mycket i köket och bestämde sig för sno ihop några spiskrokar också och göra en   lampa av det hela. Det går inte att spåra någon stil alls i den här skapelsen.  Ser ut som något Dracula möjligen  skulle ha haft i sin håla.
 
Gamla kungabilder är legio i kitsch. Ju mer uniformer desto bättre. Det fanns några såna här på Läckö Hotell.
 
Såna här konstruerade läshörnor ska ge ett intryck av trivsel, att man rusar ut ur sitt hyrda hotellrum för att sätta sig i en korridor och läsa medhavd bok eller de som ligger på bordet. Ha ha...! Finns inte på kartan att någon skulle komma på den tanken. Lampan är en egenartad variant. Fåtöljerna skulle jag dock gärna äga. Ser jättesköna ut. Snyggt slitna!
 
De här möblen är ju också ett unikum. Kolla de smala, nästan obefintliga benen som ska bära upp detta schabrak. Och plåthyllan under, vilken funktion har den haft??!! Den där blå-guldiga  kannan (?) är jättestor och iögonfallande, men kan knappast ha varit användbar till något annat än att se på.
 
Nu låter jag kanske kritisk till det som jag visar i det här inlägget men det är jag inte alls. Jag älskar att skrota omkring på bl.a. hotell och se sånt här som bryter alla normer i inredningssammanhang.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Dessutom är det oväntade ofta det mest intressanta :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback