Manifestation mot vargjaktstoppet !

Det var det på Stora torget i Karlstad idag och vi var med liksom så där 300 andra.  Regeringen har alltså valt att inte ta det ansvar för rovdjursfrågorna  som riksdagen krävt, utan fegt lämnat över till det rättsliga systemet att avgöra om vargjakt eller inte. Orsaken som uppgavs var att frågan skulle hanteras rättssäkert. .(!)  Frågan är hur rättssäkert det nu blev när de inblandade domstolarna  kommer till olika beslut i något som är samma fråga och som har samma bakgrund. Det borde vara skämmigt för juridiken att bli så avslöjad inför hela svenska folket. Mer rättssäkert än så här  är det alltså inte, det domstolarna håller på med. Det är  ett lotteri vilka län som får den beslutade jakten och vilka som inte får.
 
Att det skulle bli så här visste i förväg alla inblandade, både politiker och jurister. Men till skillnad från juristerna så hade politikerna ett val och man valde att göra så här ändå; inte ta själva i frågan utan bara skicka den vidare. Liknar lite hur regeringen hanterat kaoset i folkvandringen in i Sverige; där  lämnade man över till kommunerna, välgörenhetsorganisationerna och myndigheter att ta verklighetens smällar medan man själva in i det längsta valde att bädda in sig i fluffig ideologi om ett oändligt välkomnande.
 
Initiativtagare till dagens manifestation var Sofie Rockmyr från Högboda. Deltog med tal gjorde bl.a. Gunnar Glöersen från Jägareförbundet som får betraktas som den i Sverige som kan de här frågorna bäst. Ann Catrine Järåsen läste upp en skrivelse från 10 politiker i Värmland där man krävde vargjakt, Roland var en av undertecknarna och den kommer väl i lokalpress´.
 Imorgon blir det recept på rådjurssadel, ett modifierat.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag antar att stoppet innebär en del tjuvjakt på varg i vårt avlånga land! Trist! GOD FORTSÄTTNING

Svar: Risken finns förstås och då tas ingen hänsyn till de individer som är genetiskt värdefulla. God fortsättning på dig också!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback