Dagens rådjursjakt med Seffrin

Roland kom hem vid lunchtid efter noll upptag med dunker Hej och förslog rådjursjakt med Seffrin
 
Jag hade precis laddat för långpromenad med Seffrin så det passade precis. Vi tog Seffrin och ryggsäck och korv med till åsen mellan Litorpet och Döverud. Det är så fint och ett favvotillhåll för en del vilda djur. Roland högg töre ur ett dött träd och det luktade tjärved ändå bort till mig.
En lagom lite brasa blev det. Bra att vi sitter still en god stund, Seffrin söker ut bättre då.
 
Dockmossa kallade min mamma den här sorten och den finns det gott om här uppe på åsen. Toppmossa är ett annat namn. Säkert heter den nåt på lav ¨på riktigt.
Det döda trädet som lämnat töre till brasan blev så här fint, som en skulptur med öga
Sen gick vi över Starransmyra, förbi Döverud  och bort mot Valljâle. Om jag får gissa så är det högst en handfull ´personer som vet var Valljâle ligger någonstans numera. Det har säkert varit åkermark men är sedan länge skog.  De gamla namnen håller på att försvinna. Om jag för några blogginlägg sedan visade en välskött skog som var som en park så har vi en motsats här; ett område som ägaren nog inte kollat på på länge. En del av skogen är mogen för avverkning, en del bara ramlar ner och får ligga, gallring borde nog göras.  Strax här sprang Seffrin direkt på ett rådjur och jagade fram till bäcken som han inte tog sig över. Vi gick och kopplade honom och kom på färska spår av ett annat rådjur, släppte honom och full jakt igen. Till slut fastnade han vid ett vattendrag "Mella-tjârna". Roland sprang genom skogen för att ta honom eftersom vi var rädda att han var på väg att drunkna. Men det gick bra och dagens jakt avslutades efter sammanlagt någon timmes drev.  En fin dag hade vi med mycket gå och halvspringa i skogen. Känns nyttigt för mig som har ett rätt stillasittande jobb. Njutbart att vara i skogen också, en lisa för kropp och själ.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback