Tisdag em släppt Seffrin på rådjur

Idag tisdag fm släppte Roland dunker Hej, men ingen jakt. Vid lunchtid gick vi någon dryg  timme med lille Seffrin i hopp om att han skulle få opp rådjur. Vi gick där get och killingar setts igår men fåfängt.
 
Gjorde en tur till hygget. Vi kollade ju planteringen häromdagen men hittade alldeles för få plantor. Nu har vi fått förklaringen av planterande företag. Bara hälften av området kom med, resten blev aldrig planterat därför inga plantor. Jag ska inte vara pinsam och tala om vem det var. Men nästa säsong ska allt planteras, kanske med lite större plantor som får kämpa hårdare för att klara lite mer gräs.
Det är fint att vara ute mitt på dagen då ljuset  är som starkast, vi har ju den allra mörkaste delen av året just de här dagarna.
Här har Roland fällt asp så att det ska finnas till klövdjur och harar. Älgarna har ätit flitigt men inte ett enda spår av hare.
Vi hade sjön Östra Silen nedanför oss på turen, längst ner i hörnet skymtar stugan.
 
 
 
Här gick vi på älglega. Två älgar minst hade legat här och alldeles nyligen. Det fanns gott om spillning både gammal och färsk i närheten. De trivs på vissa ställen.
 
Korpen flög över oss med sitt karaktäriska läte, det låter lite olycksbådande.  I kväll gick vi en skogtur med valpen Hambo i mörker och fullmåneljus och släppte honom. Mer om det imorgon bitti på facebook o min blogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback