Släpp nummer två igår måndag!

Det var tomt i första försöket på rådjur med tax Seffrin igår måndag. Men efter korvgrillning och en glögg på Liane så tog vi nya tag. Gick över åsen med Seffrin och fortsatte en bit till.
 
Här är skogen så vacker, till skillnad från nyröjd skog. Här ligger mossan som ett grönt mjukt täcke överallt och träden står stora och ståtliga som i en pelarsal.
 
 
Och här fick Seffrin opp! Det blev ett drev som gick nära en av de utställda skyttarna, J, men det fick vind och gick runt honom. Sen blev det omplacering eftersom jakten gick upp på Alperna. Och det blev nästan skott-tillfälle igen men lite fel. Inget skjutet men spännande jakt och Seffrin sköter sig bra i skogen. Han tar opp om det finns rådjur och jagar bortåt ett par timmar.  
 
Det finns mycket annat att titta på i skogen. Här har någon mumsat i sig fröna i grankotten och lämnat resterna på stubben.
 
Jag måste bli bättre på mossor och lavar. Skäms för min okunskap. Men gissar ändå att detta är björnmossa.
 
Blåbärsbladen ligger redan i sina knoppar, färdiga att spricka ut till våren!
 
Och idag tisdag är en bra dag! Dotter Malin kommer med nattåget från Umeå så vi kan fira en del av helgerna tillsammans  här på Liane. Och de små från Stockholm får träffa de kära "storkusinerna" ;- )

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så trevligt med besök från Stockholm!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback