Med Seffrin i skogen igår fredag

 Vi var ute drygt en timme men det blev inget upptag. Vi såg ingen spillning efter rådjur, men två efter älg faktiskt.  Det blev en del annat att uppleva istället för jakt, precis som det ofta är.
Under den här björken så var det fyra stora grävlinghål, det brukar bara vara ett på varje plats. Kanske ett kollektiv av grävlingar eller en enda som vill många in- och utgångar. Vi gick snabbt förbi i alla fall, vill inte att Seffrin ska börja gå ner i gryt. En del taxar kan bli intresserade av det.
 
 Extra spännande när det ligger en skalle  strax utanför. En liten en, vet inte vad det är för djur.
 
 
Här är det ett litet område med massor av omkullfallen asp. Den har växt tätt och näringsfattigt, lätt fång för vind, speciellt om den är murken inuti. Asp är ju ett rätt poröst träslag. Det är inte vår skog.
 
I skogen finns öppningar som är gamla ledningsgator. Förr var  ju det mesta av ledningar för el och telefon  i luften och då röjdes runt dem så att inte träd eller nedfallande snö skulle skada. Nu är stolpar och trådar borta. och det mest av ledningarna nedgrävda,   men ledningsgatorna är kvar ett tag till. De har ofta en speciell växtlighet.
 
En lite ovanlig mossa med stark ljus grön färg och, när man kommer nära som här, lite som vippor. Jag kan inga namn på mossor och lavar.
Mer senare idag om platser som Roland minns att de var åker, nu har de växt igen med annat.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback