Fortsättning rådjursjakt igår

Vår rastplats var en bergsås med några gamla senvuxna små tallar och mycket vit mossa. Det är typisk tjädermark.
Och mycket riktigt, vi såg spillning på två platser. Här hade fågeln just suttit och några meter längre bort så flög den upp från ett träd med karaktäristiska flax  när vi kom för nära.
 
När vi rastade så  blev Seffrin lite gossesjuk och klättrade upp i mitt knä!! Verkligen klättrade på ryggsäcken!!  Ha ha...! Jag försöker att få plats med en stor tax i ett alldeles för litet knä och samtidigt balansera kaffekoppen. Det gick riktigt bra. Sen sökte han väluppfostrat runt oss som en riktig jakthund.
Ibland ser man märkliga trädformationer, som den här.
 
Summering av lördag eftermiddags rådjursjakt: Det blev ovanligt nog inte ens ett upptag. Det betyder att det fanns inga rådjur där vi gick, för hade det funnits det så hade Seffrin hittat dem. Han sökte bra. Vi gick ett par timmar och såg inte ens spillning efter rådjur så vi valde fel plats att gå på för det finns rätt mycket rådjur annars. Vi såg i och för sig inga spår efter älg heller men det var mer väntat. Man har inte fällt några här på älgjakten och inte sett mycket heller.  Men vi fick en fin tur i vackert landskap med en del andra upplevelser än jakten och så brukar det vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback