Jakt- och viltmässa i Sunne var vi på idag fredag.

Vi startade med att bli bjudna på kaffe hos Jägareförbundet. Haffade av Eva Forsgren med lotter förstås. Roligt att återse henne och Jessica och andra gamla vänner och bekanta.
 Trevligt arrangerad grillplats
 
Vi sköt prick med lasergevär. Intressant idé! Kostar i storleksordningen 10.000 SEK med anläggning. Skidskyttar som demonstrerade.
 
 
 
De gör också jakttorn och säljer.
Såg gediget ut.
 
Hot tub kollade vi extra på. Den vi har är utsliten. De här görs av ett företag i Sunne. En tunna med plastinsats kostar så där 20.000 SEK
 
Konservator visade upp fina arbeten
 
 
"Våga vägra varg" är en organisation som kämpar för att vi ska ordning på rovdjurssituationen i Sverige. Just nu är läget helt låst och katastrofalt. Älgstammen i Värmland  havererar under rovdjurstrycket och tamdjursägare är förtvivlade över att de har för dåliga möjligheter att skydda sina djur.  Inge Johansson har kämpat länge i frågan och det var roligt att få en pratstund med honom. Hn är inte optimist just nu men menar att vi måste kämpa vidare. Han har rätt förstås.
Enligt den fördelning som beslutats av riksdagen så skulle Värmland ha ett par - tre vargrevir men så här såg det alltså ut för ett par år sedan när ingen förvaltning finns utan vargstammen växer fritt. Ännu värre är det idag.  Och så här kommer det att se ut i hela Sverige inom en snar framtid. I stort sett hela länet är täckt av vargrevir.
 
Det är en stor mässa med mängder av utställare och arrangemang. Det fanns mycket god mat, massor av kläder och jaktutrustning, hundklubbarna fanns på plats. Roligt att gå och kolla på fredag förmiddag när besökstrycket var lagom. Vi vet att lördag är det trångt, men bättre om man är ute i god tid.
 
Roland gjorde ett fynd, en tunnare jaktjacka att ha nu innan kylan kommer. Och han fick den till bra mässpris.
 

Kommentarer
Postat av: Helena FREEDOMtravel

Gillar den där ekorrens stil :) Själva ska vi på Stora Nolia-mässan idag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback