Jägarsoppa blev det igår kväll!

Vi bjöd in våra tyska jaktgäster / vänner Wolfram, Ralph och Axel på information om årets älgjakt och jägarsoppa. Detta är en tradition lördagen före älgjakten sedan många år tillbaka. Soppan  gjorde jag  på älgbuljong, älgkött malet och finskuret, potatis och andra grönsaker. Till soppan blev det delvis hembakad värmlandskaka (inte jag som bakat!), hjortkorv, falukorv (!) och en del annat smarrigt pålägg. De här jägarna är vänner till oss sedan ett antal år tillbaka och vi har många goda minnen att dela när vi ses, minnen från jakter här, fiske och från Rolands 50-årsfirande i deras hemby Badow i Tyskland när vi var med på olika jakter och evenemang. Sen skålade vi förstås i champagne skänkt av D o G samt sjöng för W som hade födelsedag i förrgår.
Ett absolut måste vid den här måltiden är förstås de speciella assietterna med Harald Wibergmotiv, olika på varje tallrik.
Vi hade en trevlig kväll tillsammans men kunde konstatera att en god vän som brukar vara med inte kunde komma i år. Vi saknar honom här hos oss, men räknar med att han kan vara med nästa år igen.  Vi ser fram emot en trivsam vecka med älgjakt och gemenskap.
 
Idag söndag förmiddag jagar Roland hare ("för hundarna måste ju komma ut"... ha ha !) och på eftermiddagen blir det gemensam rådjursjakt här runt Liane. På måndag drar älgjakten igång och fortsätter under veckan. På måndag kväll gör vi  gemensam grillning i grillhuset på Liane om vädret är nådigt. På onsdag har hela jaktlaget soppäting tillsammans och i slutet veckan bjuder jag våra egna gäster på avskedsmiddag. På min agenda står det f.ö. fönsterputsning den här veckan, också tradition innan frosten kommer på allvar! ;- )
 
Tidigare på dagen igår var Roland i Blomskog på deras fina skjutbana för att skjuta sig godkänd inför älgjakten. På eftermiddagen var det godkänd- skjutning med jaktgästerna här i Sillerud.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback