Dagens rådjursjakt med lille Seffrin!

Vi släppte Seffrin på eftermiddagen efter att Roland jagat hare färdigt med Hej. Seffrin har fått ett alldeles nytt fint pejlhalsband, litet och smidigt, passar också Hej tror jag. Fast än så länge har vi nog bara en handenhet, ska bli en till framåt jul så jag också kan följa vart han går.  
Den gamla pejlen såg ut så här, var en liksom en västhistoria. Egentligen är han nog inte hindrad av någon av dem när han rör sig i skogen.
Så här ser handenheten ut och jag tror att det är skallindikator också på den, men jag vet inte säkert.
Vi gick träget genom terrängen i ett skogsavsnitt. Seffrin lämnar mig ibland utom synhåll några minuter men han har inte så stort sök som de senaste två taxarna vi haft, Anton och Oskar. Men så har jag inte heller suttit med Seffrin i skogen stilla när han var valp och låtit honom söka länge runt mig och lämna mig, så som jag gjorde med de förra taxarna. Gissar att det kan ha samband, men jag vet inte förstås. Vi skrämde 5 älgar ur såten men han jagade inte på någon av dem, tack o lov.
 Terrängen är bitvis rätt så marig att ta sig fram i, ibland som en tätt Törnrosahäck och ibland så här. Det blir i alla fall höga benlyft bitvis. Nyttigt!!!  Men det är inte så käckt med älgflugorna och fästingarna. Två fästingar, såna med röda ryggar, tog jag på byxknäna i skogen och hundratals älgflugor. De kom som surrande kamikazepiloter rätt i ögonen ibland. Vid duschen hemma så kunde jag plocka bort fem till och tre som gick att kamma ur håret. Alltså de är inte roliga! Minns inte om jag fick nåt recept på avskräckande medel förra året.
 
Seffrin fick inte upp något rådjur fast han sökte ivrigt hela tiden, visar tydligt att han vet varför han är i skogen, har stor jaktlust. Det räcker länge. Det är så roligt att rådjursjakt med hund är igång igen! Jag mår bra av det som hundförare och Seffrin också.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Bättre lycka nästa gång!

Postat av: Gunnar

Det ser härligt ut med vistelsen i skogen vare sig det är jakt eller annat.Som vegetarian är jakten lite mindre viktig för mig :-) men jag trivs i skogen. Vet inte om jag inbillar mig men det är väldigt mycket älgflugor i skogen vid gården i Holmedal. Det förtar lite av nöjet.

Svar: Ja, det verkar bli mer och mer älgflugor varje år. Tror att jag hörde om något avskräckande medel förra året men har glömt bort.
Inga Magnusson

2015-10-04 @ 20:00:43
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback