Skogsdag med rådjursjakt - nostalgi - svampplockning!

En fin eftermiddag i skogen har vi haft idag söndag! Mogen skog ska tas ner och så har skett här. Det blir fint och öppet. Dessutom gynnar det både fyrfota djur, fåglar och växter att det finns skog i olika åldrar. Några arter trivs bäst här med sol och ljus och snart gott om mat för klövvilt, några arter vill ha den mörka gamla skogen med skydd.
Alldeles i närheten finns ett par områden med riktigt gammal skog.
Nostalgitripp blev det också. Vi gick mellan Önnebyn - Smocken - Blômsere. Den här stigen har Rolands mamma gått många gånger när hon var ung flicka. Då jobbade hon på Blômsere och hade föräldrar och syskon kvar på Önnebyn. Detta var vägen mellan ställena. En julafton ville hon få ledigt för att gå hem till föräldrar och fira julafton. Hon fick på nåder ledigt några timmar mitt på dagen men måste sen komma tillbaka före kvällens plikter. Gissar att den här lilla stigen mitt i skogen har funnits där i minst hundra år, kanske flera hundra år.
'
Skog är vackert och man mår så bra av den. Det är nästan magi! Så många timmar vi har gått så här under alla år!
Svamp fanns också. Man brukar hitta svamp sent på hösten men jag tror aldrig jag har hittat så mycket som i år.
Skogen är full av märken från människor och djur. Just detta är en gränsmarkering mellan två ägor.  Rolands på hitsidan tror jag.
Vi fick en fantastisk eftermiddag i skogen, lagom varmt och strålande solsken. Mer om den här skogsturen senare i kväll.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilka vackra bilder från er skog! Välbekanta stigar dessutom som väcker minnen... Inte det sämsta!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback