Mall of Scandinavia ...

... besökte vi i helgen när vi var i Stockholm! Det är det nya gigantiska köpcentrat i Solna som öppnade för ett par veckor sedan, med köer där människor svimmade. ;- ) . Det är verkligen oerhört stort och ger ett intryck av katedral med sin takhöjd och sin valvliknande uppbyggnad.  Men det som dyrkas här är väl i så fall Mammon. ;- ) Om jag minns rätt så finns där 230 butiken och 23 restauranger i tre våningar med ett sortiment från det allra billigaste H&M till allra dyraste design, en del välkända men också en del nya som jag aldrig sett förut.  Allt huller om buller förstås, ingen logik i planeringen tyvärr, det hade varit lättare att hitta ¨då om en viss kategori samlats på ett ställe. Man orkar inte gå igenom allt på en dag, men kan förstås orientera efter kartan och springa runt till det man vill kolla på just den gången.
Byggnaden har en utformning som tårtbitar i tre våningar som möts i spetsen vid huvudentrén mot Friends arena. När vi kom dit på förmiddagen var det inte så mycket folk, men efter lunch var det trångt till och med i det här enorma huset. Nästan lite otäck känsla, måste vara en terrorists dröm. Läser i kvällstidningarna att man slagit alla rekord med en miljon besökare sedan öppningen. Tidpunkten för öppning var ju strategisk; Black Fridayhelg och så julhandel som verkar bli mer omfattande än någonsin. Läste förresten i dag hur den här svarta helgen, egentligen Tacksägelsedagen, fått sitt namn: Butiker som haft röda siffror, dvs gått back, kan från o med den här helgen få svarta siffror, dvs gå med vinst.
Roland hittade en keps som passade till jackan,  det var allt! ;- ) Vi är inga talangfulla shoppare, vare sig det är Black Friday - helg eller inte.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Ojojoj vad stort! Vi bor ju i Solna så vi måste kolla in det där nån dag! Men just nu kollar vi in Riga istället ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback