Hamiltontiken måste avlivas!

Den hamiltontik som attackerades av varg i Risviken igår måste avlivas på grund av sina skador fick vi rapport om  idag på morgonen från  Anders B. Hon hade fått ett skulderblad spräckt. Detta  är så grymt att uppleva för en hundägare, stackars dem!. Hon var ute och jagade andra  gången i år, en riktigt familjehund, 11- 12 år gammal. Tragiskt för dem som direkt drabbas och  också en stor förlust i livskvalitet av alla dem som jagar och bor i närheten. Att jaga i vargområde är fyllt av oro istället för att vara den  avkoppling det borde vara.
 
Vargspillning har setts i Snarkil,  Leverhögen,  Sillegårdsed och i Gyltenäs den senaste tiden. Det kan vara så att ett nytt vargrevir är på gång, men naturligtvis hoppas vi att det ska vara kringströvande vargar som väljer att etablera sig  på annat håll. Hundägaren i det här fallet är inte säker på om det var en eller två vargar som attackerade. Attacken var i full gång när han kom fram till sin hund, hon tumlade om på marken med en varg. Den  vargen sprang iväg när hundägaren kom fram men när han tittade upp såg han en varg som kan ha varit en annan.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken mardröm! Jag skulle aldrig låta våra hundar vara lösa om de riskerade att möta vilda djur...

Svar: Det är inget enkelt dilemma heller. Våra hundar är brukshundar som ska användas till jakt. Jakten är en livsstil för oss som lever här. Hundarna med deras jaktutveckling och prestationer i skogen är det viktigaste i jakten, ett sätt att leva. Det är inget som går att lägga bort, bara så där.
Inga Magnusson

Postat av: Maries

Åh, så tråkigt!

2015-11-01 @ 10:17:16
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Lena

Ur SvD igår:

http://www.svd.se/det-vilda-folkhemmet/om/kultur
Svar: Ja, jag läste den också! Helt absurt att man i ren okunskap hanterade vilda potentiellt livsfarliga djur som tama och släppte in publiken till dem. Lika vansinnigt att ingen ordentlig utredning gjorts i skuldfrågan. Någon skyddas uppenbarligen. Och man vill inte att sanningen om vad som exakt hände ska komma fram, för det gör den om det blir åtal. Då skulle det bli offentligt hur skötaren förmodligen slets i stycken. Det får inte komma fram. Vargar måste till varje pris framställas som ofarliga och gulliga.
Inga Magnusson

2015-11-02 @ 17:24:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback