Ålviken harjakt 2015

 
Bosse o Roland med hundarna: Snoa, Bugga, Hej och Jazz. Fem harar sköts men grannens gamla älghund tog en av dem och grävde ner, därför hänger bara fyra på väggen. ;- ) . Det blev fyra för Hej och en för Jazz. Bosse som brukar nedlägga ett rejält antal varje år hade ingen tur i år med egna hundar, sköt en för Jazz. Roligast är kanske att dunkerstövaren Hej har kommit igång ordentligt äntligen fått utdelning på sina strävanden i skogen. Han har god jaktlust och är spårnoga, han ger sig inte och ligger kvar på tappt, arbetar klokt och envetet där tills han får tag på spåret igen.  Roland är mycket nöjd med honom. (Om gubbarna ser mossiga ut på hakorna så beror det på noll rakning den här jaktveckan, det är helt enkelt ljusgrå skäggstubb! ;- ) )
 Björnbajs var det gott om i markerna. Den här nallen har varit lös i magen av mycket lingonäting. Ibland har björnarna gått i ide den här tiden, men inte i år. En hona med två ungar gick i trakten. Detta lär vara Sveriges björntätaste område.
Hej o hare
Hej och hare
'
Hej o första haren
Jazz o hare, här syns också Rolands nya berömda ryggsäck, den med ryggstöd. ;- )
 Thomas på jaktmorgon. Vackert väder hade de hela veckan, helt fantastiskt! Och gott om hare. Lite märkligt att det är så mycket hare i det här området, år efter år. De fastboende säger att det beror på alla planteringar av contorta i området. Contortatall tror jag inte att man planterar idag. Den ger en otroligt risig och tätt skog, som är nästan ogenomtränglig. Hararna får gott skydd i den här skogen. De syns inte uppifrån av rovfågel och om de skulle bli upptäckta så tar sig inte en rovfågeln ner i det här snåriga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback