Fullsatt på Tjolitta på fibermöte!

Fiber för dator, tel o tv kan vi få nu. Det har möjliggjorts genom att kommunen (Katarina J när hon var kommunalråd drev frågan!) sökte statligt bidrag till fiber på landsbygd. Sen bildades ett kommunalt bolag övergripande och så fiberföreningar ute i byarna. Här har det varit Sellnet. Det är de senare som strävat på och ordnat med grävningar och sjökablar och allt som ska till. Det är ett stort projekt och en mindre skara ansvariga har gjort ett fantastiskt arbete under fyra år för att ro det hela i hamn; en komplicerad organisation och mycket pengar har man hanterat. Nu börjar det i alla fall blinka i stugorna av fiberboxar och då är det dags att välja leverantör och det alternativ man vill ha hos den leverantören. En veritabel djungel. Antar att man får peka och gissa och fixa nåt bara för att komma igång och sen får man ändra efter hand som man blir klokare.
 
Vi får våra boxar här och på Liane imorgon och i de andra stugorna de närmaste veckorna.
 
För utländska personer som har sommarstugor här är det komplicerat. För Telia gäller följande:
 De måste lämna in en ansökningsblankett för att Telia ska få lov att ta kreditupplysning + ett köpekontrakt som visar att de äger fastighet här + visa upp en legitimation och gå in till Teliabutiken i Arvika och skriva på ett kontrakt.
 
Sen kan personen i fråga teckna ett abonnemang vilket ej är tidsbegränsat och säga upp det en månad innan beräknar att lämna sin svenska stuga. Sen teckna ett nytt abonnemang vid återkomsten till Sverige. Det funkar nog men man har nog inte egentligen skapat ett alternativ som passar dem, utan de får liksom teckna ett nytt vid varje vistelse i sommarstugan. Det går väl.
 
I morgon skriver jag om vildsvin och hjortar i Sillerud och om son Mattias som är i  Los Angeles  just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback