Vargdödat rådjur i Tyskland!

Bekymren med varg som dödar mycket klövdjur och som går hårt åt tamdjur av olika slag har nu kommit till Tyskland. Bilden ovan kom från en god vän till oss som hittat det här rådjuret i sitt område. Det kan bli problem med en stor vargstam i ett land som är så rikt på vilda djur och så tättbebyggt. Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Den man som skickade bilden träffar vi här på Liane inom en vecka så vi får säkert höra mer om rovdjursläget.
 
Mitt syfte med att publicera den här bilden är att illustrera  det här blogginlägget om den nya situationen i Tyskland med större vargförekomst. Sen kan man naturligtvis diskutera om det är rätt att visa djur som är skadade eller döda. Eller om det är rätt att visa kött i kyldisk?  Eller bilder från ett slakteri?  För det är ju lite av samma sak, en bild på nåt som normalt sett är mat, fast inte just här.   Eller om det är rätt att i konstens bilder  visa plågade och döende djur, eller döda djur, vilket man gjort i århundraden? Typ jägaren som går hem med den skjutna fågeln över axeln, de panikslagna hästarna på slagfältet, djuren i Edenmonts bilder ( hon som ställer ut nu i Borgvik, fast där är inga djurbilder) . Tja visst kan man fundera över det.
 
Jag har inga problem med bilder av djur, vare sig de är levande eller döda, vare sig de är varelser eller mat. Jag har levt hela mitt liv med både tama och vilda djur i min omedelbara närhet. Slakt och jakt har varit en del av min vardag under hela min livstid. Vi har fött upp djur för att sedan slakta dem och äta. Vilda djur går runt vårt hus och kan bli mat. Det finns ett gränsland mellan det levande djuret och att det sedan blir mat.  Men det är inget som ställer till bekymmer för mig. Fast jag kan tänka mig att det gör det om man inte är van vid att leva så nära djur, slakt och jakt. Det är lättare att förtränga det här gränslandet om man bara ser djur antingen som levande eller som köttbitar i kyldisken.

Kommentarer
Postat av: Lena

Varför ska man blunda för verkligheten? Naturfrånvända tätortsmänniskor behöver då och då lite realism.

2015-06-12 @ 13:03:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback