Dagens fiberrapport!

Alltså Rolands mail slutade fungera via fiber på hans dator igår kväll. Den funkade fortfarande på web mail och på telefonen, så något hade blivit fel på datorns mailmottagning. Och min mail fungerade. Roland ringde till någon support som kopplar in sig på den egna datorn mot betalning, 19 kr per minut och någon uppkopplingsavgift. Det finns gränser för hur mycket man själv orkar sitta o mixtra med datorn utifrån någon support från övre Norrland. ;- )
 
Det hela var fixat i en svineblink. Felet kan ha varit att vi har Windows live mail och det gillas tydligen inte riktigt av systemet ( fibern eller Telia, vet ej vilken!). Fast den samma mailmottagaren funkade alltså på telefonen och min dator.
 
Men nu fungerar mailen på Rolands dator och på min dator och på telefonen.
 
Det tar sig! En liten bit i taget.
 
Om man vill testa hastigheten på sin uppkoppling kan man gå in på bredbandskollen, länk nedan:
http://www.bredbandskollen.se/
Jag har 50 in och 44 ut på min dator trådlöst via fiber. Det duger enligt mig och enligt Bredbandskollen också. Vi har ju betalat för 100 / 100 men det får man alltså bara med kabel, inte med trådlöst. Fast vi har inte kollat med kabel så jag vet inte.
 
Fast varför det är så himla usel trådlös uppkoppling på Liane i övre köket har vi inte fått förklaring på än.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Vi fick inkopplat mediaomvandlaren i måndags vi men tydligen finns vi inte , ja vår adress finns inte med så vi skulle kanske inte fått inkopplat förrän efter sommaren men dom trodde att Telia skulle ha hittat vår adress tills nu men tydligen hade dom inte det men jag har ju papper på adressen som jag fått av Årjängs kommun 1998 så då kanske det ordnar sig sa han , han skulle ta kontakt med dom så får se när vi kommer med och får signal

Svar: Ha ha.... det är lite lustigt med kravet på adress. Så var det i tre hus här också. Vi fick be kommunen ordna en adress till husen. Då först kunde vi få inkoppling från Telia. Men jag trodde de kunde komma snart, inte efter sommaren.
Inga Magnusson

2015-06-11 @ 00:57:36
Postat av: Lena

Jag hoppas att det blir snart för det är ju nu man är där och vill kunna utnyttja det men det återstår att se när det blir

Svar: Ja, det vore harmligt att vänta tills sommaren är över.
Inga Magnusson

2015-06-11 @ 08:23:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback