Fiberrapport igen

Telias router här i huset lyckades inte nå rummet längst bort vid surf på telefon. Enligt killen i butiken berodde det på att Telia har små antenner i sina routrar.  Men igår köpte Roland en ny surfplatta. Den har bättre mottagning än telefonen så nu går det att surfa i hela huset. Vi behöver inte byta routern, vilket kändes avskräckande rent tekniskt  och dessutom en onödig kostnad när vi precis fått den. Vi har nu lärt oss att det handlar både om routerns sändarstyrka och datorns mottagarstyrka. Det tar sig! Men långsamt!
 
Turordningen för att få sitt abonnemang inkopplat föreföll en stund utredd och begriplig. (Efter mycken möda, blod, svett och tårar! Alla som hade adress-strul med sin fiber skulle ju hamna i en vänta-hög som skulle tas i tu med först i augusti) Men nu föll hela logiken igen eftersom Gunilla Svantorp enligt sin fb fick inkopplat inom en timme efter att hon anmält rätt adress till stugan. Ett av våra hus ligger rätt nära hennes stuga men vi som anmälde rätt adress 3.e juni får alltså vänta till 14:e augusti på att få vårt abonnemang. Dimmorna tätnar igen! ; - )

Kommentarer
Postat av: Gunilla Svantorp

Fast jag hade aldrig anmält fel eller ingen adress. Felet var att jag inte kom ihåg vad vi för många år sedan döpte huset till. Så jag tror jag var i samma sits som med era två hus där det redan funkar

Svar: Fast då stämmer inte de uppgifter jag har fått: Att alla fiberplatser med adress-tveksamheter, oavsett orsak, plockades bort ur första omgången inkoppling för att läggas i vänte-hög som skulle tas senare, dvs 14 augusti.
Inga Magnusson

2015-07-02 @ 08:39:16
Postat av: Hans Eldberg

En enkel Quick fix är att köpa en AirPort express i en datahandel då den jobbar både i 5Ghz och 2,4Ghz samt är bra mycket starkare än Telias router med den kan man skapa ett eget trådlöst nät. Anslut den med kabel i routern behöver inte vara så lång 0,8 till den längd du vill. Telia tycker inte man skall göra så men det funkar mycket bättre än Telias lösning, fråga Marie.
Med vänlig hälsning,
Hans Eldberg

Svar: Tack Hans för tips! Vi behöver en massa kunskap om detta för att kunna använda fiber på bästa sätt! Kan jag publicera ditt tips som ett inlägg på bloggen?
Inga Magnusson

2015-07-02 @ 21:39:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback