Vargtagen älg ...

... från Våxlandatjärn nära kollega Britt-Inger N https://www.facebook.com/brittinger.nyren?fref=ts  Den slogs tydligen nyårsafton av tre djur av  Glaskogsvargarna och var strax helt renskrapat uppäten.  Säkert fler från flocken som var med på kalaset. Detta är ganska nära bebyggelse och upplevdes obehagligt av dem som bor runt omkring. Det lär vara 9 vargar i det här reviret. Tack för bilden Jonas! Vet inte om det var du som tog den.
 
Gissar att de här vargarna behöver ungefär 120 älgar  per år. Då är det snart slut på älgarna i området och man har istället en rätt stor flock hungriga vargar runt husen, vilket är rätt ruggigt egentligen. Dessutom är de  "instängda" genom att det är vargrevir runt om, inte så lätt att "emigrera" till nya marker då. Vargar försvarar det egna reviret rätt så bestämt mot "invandrare". Här är det inte frågan om att "öppna sina hjärtan" (om man nu vågar skoja om något så infekterat! ;-) ). Intränglingar jagas tillbaka dit där de kom ifrån eller dödas.
 
Ingen vet ännu hur det utvecklar sig med många hungriga vargar på ett begränsat område. Vad äter de då???? När  "älgskafferiet" är tömt? Det finns ingen erfarenhet av detta eftersom inget land  hittills har försatts i en så fullständigt idiotisk situation. Inget land och inget område i världen har  hindrats från att via demokratiskt fattade beslut och en rimlig förvaltning, ta itu med vargproblemet innan man kommit fram till det här läget som vi ser framför oss nu.
 
Den licensjakt som vi hoppas trots allt ska kunna genomföras, löser inget i nuläget, den tar bara knappt bort det här årets tillväxt av varg. Men den kan bli en öppning för en fungerande rovdjursförvaltning. I morgon onsdag tar kammarrätten ställning till huruvida förvaltningsrättens i Karlstad dom om stopp för älgjakten är laglig eller inte.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Usch! Hur ska detta sluta?

2015-01-13 @ 19:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback