Rörmokeri är matematik och hantverk.

Idag kom alltså rörmokaren och satte dit rören och toan. Det är ett jobb som måste innehålla en hel del matematik och beräkningar utifrån de mätningar som görs på plats. Rören ska vara kapade i rätt längd och vinklarna måste stämma precis. Att se hur rören böjs med ett redskap  i exakt rätt vinkel, sakta och tålmodigt är märkligt.  Det här yrket och kakelsättarens är mycket hantverk, inget ställe är det andra likt, nya mått och nya förutsättningar varje gång, ständigt unika lösningar. Så är det väl för en snickare också förstås.  Här lägger vår duktiga rörmokare ut lim som toan ska sitta fast i. Allt limmas numera, toan och rören på väggen. Det rekommenderades eftersom plattorna är så hårda att borra i. Limmet under toan har inte härdat förrän i morgon. Vi får använda den redan nu, men med  varsamhet. ( Ha ha....!)
 
Handfatet måste höjas lite, skruvas fast någon cm högre på väggen eftersom golvet blev högre och vi har en porslinspelare under. Det var inte helt fel att få göra rent där bakom!  Men rörmokaren hade sett värre sa han. ;-) Ändå gissar jag att den yrkesgruppen får se en hel del sånt.
 Några missfärgade rör byttes ut och jag fick städa lite extra på knepiga ställen som är svåra att komma åt sen. Så här ser det ut nu, färdigt! Skönt! Så här får det nog vara vår livstid ut, om vi nu inte skulle få oss för att byta handfatet. Det var en flopp från början, med tendens att samla vatten i pölar där det sedan blir kalkbeläggningar som ständigt måste tas bort.  Men det får duga ett tag till.
 
Golvet är fint, tåligt och "håller med lorten" .
 
Kristallampan i taken syns inte, men den gillar jag, duschen som är dubbelt så stor som en vanlig och med rollatorvänlig åtkomst med draperi är också bra. Om jag bara kunde få opp den vinröda sammetsgardinkappan som legat länge nu. Det vore inte fel! och kanske det går att klämma in en spegel med bred guldram någonstans! ;-)
 
Jag var i Karlstad idag på besök hos min snälla tandläkare och fick några överraskande bilder med mig hem från parkeringen. Återkommer till dem senare i kväll!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så bra det blev! Hoppas du får dit gardinkappan för det låter väldigt snyggt. Glöm inte bildbevis bara ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback