Rådjursjakt i eftermiddag ...

... med Seffrin! En killing (fast lika stor som en vuxen!) blev det. Seffrin fick upp rådjuren  i stort sett direkt jag släppte honom. Jag såg dem vid ett tillfälle,  de gick lugnt undan för hunden, stannade och  betade ibland. Det går inte så fort med tax, det blir lugnt tempo.  Seffrin jagade bra en halvtimme ungefär innan skottet föll, en direkt dödande hjärtträff. Jag fick en god marsch i skogen, fast inga åsar att klänga i idag. Seffrin hörs bra med dubbelskall och har god jaktlust. Vi är nöjda med honom.
 För att vara bara 8 månader så är det riktigt bra. Detta är rådjur nr 2 som han själv letar upp och jagar på fram till skott. Sen har han spårat upp ett också. Nu blir det  middagsvila och sen älgviltsoppa med vår jaktgäst. Tidigt i säng - jobb imorgon!
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag gillar inte jakt, men äter gärna det som dottern och svärsonen har i frysen! Dubbelmoral så det skriker om det. Jag vet!

Svar: Ha ha... du är nog inte ensam om det. Jakt i den här formen är etiskt helt ok. Djuren lider inte, dör mitt i ett bra liv, utan större stress. De flesta rådjurskillingar stryker med ändå sin första vinter. Den här dog smärtfritt i stort sett för ett välriktat skott. Och köttet är klart godkänt, ekologiskt och "närodlat"!.
Inga Magnusson

Postat av: harnäsgubben

jätte bra, grattis till Seffrin och träffläge

2015-01-08 @ 17:33:34
Postat av: Lena

Din Seffrin ser ut att få en lysande framtid! Kanske en avelshund så småningom? Han har ju trots sin ungdom redan visat alla sina goda egenskaper
:-))

2015-01-08 @ 18:27:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback