Jaktdag ...

... blev det i alla fall. Först släppte Roland dunkern Hej och parkerade sig på ryggsäcken några timmar medan Hej  ivrigt sökte spår. Men inget upptag. Sen kom de  hem och jag gick med tax Sefferin på rådjursspår. Han såg dem och jagade ivrigt i så där tre kvart, skällde så tätt att han nästan inte fick luft!!! Men rådjuren  gick inte till Roland som satt på pass utan över en stritt strömmande bäck, ett par meter bred. Och där blev det stopp för Seffrin. Han tog sig inte över utan blev under protest hämtad av Roland. Sen släppte vi Hej på hare igen, en hare som grannen sett.
Roland gick med Hej för att hitta harspåret.
När vi var några meter från den här granen så flög haren upp och försvann snabbt in i skogen. Den var kritvit och stor. Och snabb! :-)
Hej flängde ivrigt fram o tillbaka utan att få reda på spåret i ett par minuter, men hittade löpan sen och gjorde ett drev på en stund, men han tappade på vägen och hittade inte igen. Det är isigt på vägarna, det blir ingen vittring kvar. Så det blev inte heller något. Men jag och hundarna har fått motion + frisk luft. Och Roland också.
Där borta bor vi!

Kommentarer
Postat av: znogge

Frisk luft och motion är inte det sämsta alls:-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback