DET BLIR VARGJAKT!

Äntligen ett uns av klokskap i den här cirkusen runt förvaltningen av varg i Sverige. Kammarrätten upphävde förvaltningsrättens domslut om inhibering och därmed är det öppet för licensjakt på varg enligt de beslut som riksdagen fattat. Jakten kan börja direkt i morgon, många jaktlag är redan förberedda och det finns spårsnö.  Men som jag sagt förut, jag tror på vargjakt när skyttarna sitter i pass.
Det finns en nivå kvar att överklaga till; Högst förvaltningsrätten (regeringsrätten). Den kan ju välja att ta upp ärendet i så fall, eller inte. Och om man tar upp det så kan man välja att inhibera kammarrättens beslut eller inte i avvaktan på att man utreder. Vi får se vad som händer.
 
Tyvärr så löser den här licensjakten inte problemen med alldeles för mycket varg på ett begränsat område (Värmlands län!), man tar bort ett antal som motsvarar knappt ett års ökning. Men det kan vara en öppning mot att hantera vargförvaltningen på ett mer realistiskt och mindre känslostyrt sätt.
 
Återigen tack till den förra regeringen med vargminister Eskil Erlandsson (C )  som drev frågan om en svensk vargförvaltning fram till det här beslutet! Det hade inte gått med den regering vi har nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback