Just nu fälldes ett rådjur för tax Seffrin!

Himla roligt att han har fått utdelning nu några gånger på goda jaktinsatser! Vi brukar säga att sånt här väder är rådjursväder, när det regnar, blåser och ruskar. Kanske stämmer! Roland jagade ensam den här gången och det var alltså han som fick avsluta. Seffrin tog opp själv och  jagade nästan en timme, det buktade trångt, alltså jakten gick inom ett litet område. En killing eller ett litet smaldjur (get utan killing) 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Alltid roligt att höra om jakterna - och extra roligt när det går bra! :-) Svärfar har ju också en tax, men den här säsongen har han nog mer eller mindre fått gå i pension. Vill minnas att han är 13 år, så det är ju inte så konstigt om han börjar bli lite trött. Så sonens wachtel kom ju i rättan tid, kan man väl säga - det är ju den som är taxens efterträdare på våra jaktmarker. I lördags sköts det första vildsvinet för honom, på drev. :-)

Och så håller jag tummarna för att tiken i inlägget ovan verkligen är dräktig!! :-)

Svar: Det är märkligt med jakt. Ibland blir det välplanerad jakt med flera skyttar utställda och mycket tänk hur det ska gå till. Men ändå ingen lycka. Den här gången tog Roland bara spontant med sig Seffrin ut i skogen för att ha skulle få röra på sig, utan större hopp om framgång. Men det blev riktigt bra med en rolig jakt som gick nära i området. !13 år på en tax är ju rätt mycket, han ska nog gå i pension. Men den fina wachteln ni har ser ut att vara en värdig efterträdare. En trevlig hundras, användbar till mycket. Grattis till vildsvinet. Hoppas det var lagom stort för god matlagning.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback