Julstädat i källaren!

Till slut så gick det inte att förtränga julstädprojektet längre. Jag grep mig verket an och städade i källaren. Jag började  där och får ta övervåningen lite vart efter nästa vecka.  Ok, det kanske inte måste städas till jul, vi får ju inte hem några barn och barnbarn, men några gånger under året måste lorten ut och  jul är en bra anledning.
 
Känns skönt när det är gjort. Ska erkänna att jag varit där nere flera gånger idag bara för att känna hur glatt golvet är under fötterna och hur gott det luktar. ;- )
 
 Här ovan är det som byggdes som gillestuga. Ett märkligt 70-talsfenomen som man byggde under  några få år, kan inte tänka mig att någon frivilligt bygger en gillestuga i källaren idag.  ;- ) Vi  har aldrig haft några gillen här som jag kan minnas.  Istället för att ha ett stort rum stå helt outnyttjat så inredde vi det till förvaring av diverse textilier och till att ha säsongskläder  / skor  i. Nöjda är vi med det. Det blir översiktligt och lätt att nå och rummet är isolerat så det blir ingen källarlukt. Någon gång när jag får mer pengar än jag behöver så ska jag byta ut den förfärliga kräkgröna golvmattan (hur kunde vi lägga in den?) och sätta plattor i ytongtaket.
Källargången och Rolands arbetsklädförvaring. Gillar väggen där med tre canvastavlor på raken för både nära koll och långt bort. Och den utfällbara stolen är bra där. Trasmattor är favvo! Tar upp smutsen och kan tvättas i maskin. Nu räckte  det att piska dem. Lättare att tvätta på sommarhalvåret och hänga ut.
Tvättstugan är gammaldags stor med plats för att hänga en hel del kläder på tork på linor över elementen. Sen har vi avfuktare som funkar bra när vi inte eldar så mycket  i vedpannan. Torktumlaren används kanske en handfull gånger per år men är bra att ha när man verkligen behöver den. Förhöjningar till maskinerna borde alla ha - kanon! Mattorna är jag fortfarande förtjust i; tjocka (o)"äkta mattor" köper man  för en spottstyver på Ikea. Gott att  ha något mjukt i det här rummet som är målad betong i golv och väggar. Vi byggde 1977 och har inte ändrat så mycket.
 
Nästa inlägg blir nostalgi i massor!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Tack för titten! Ja, hur kom man på tanken att bygga gillestugor? Något säger mig att i princip alla används som förvaring numera för vem vill sitta i en källare och uggla...

Svar: För att inte tala om projektet att springa upp och ner för trappen med mat och porslin och disk! Måste vara ett manligt påfund! ;- )
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Vi hade också en gillestuga i vårt andra hus. Nu har vi ingen källare och det är toppenskönt! Det känns alltid så härligt när städningen är färdig!

Svar: Ja, gillestugor var ett märkligt påfund som ingen frågat efter men som fanns i alla hus som man köpte och satte upp då 1977.
Inga Magnusson

2015-12-16 @ 15:20:01
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback