Ä N T L I G E N!!!!!

Nu har vi äntligen fått fiber där vi ska ha fiber!!! Stort tack till Gunilla Norman på Ånet och Niklas Allansson på Telia i Karlstad som fixade det hela i en svineblink. Idag är det inkopplat och funkar!! Det har ju varit en långdragen och stundtals påfrestande pärs att vänta ut de sista månaderna  på det som vi betalade för fyra år sedan och som haft lådor på väggen samt korrekta postadresser sedan i början på juni! Det är en försening som haft en lång räcka olika och  märkliga bortförklaringar under sommaren.  Men nu är det klart i alla fall och vi gläder oss liksom användarna.

Kommentarer
Postat av: Lena

Vi hade sån tur så vi fick det innan semestern, den 21/7 var det inkopplat och det funkar klockrent fast det blev ju några telefonsamtal som du sa
härligt när det är färdigt

Svar: Vi strävade och försökte och ringde och ringde. Ånets dåvarande representant sa att "hon lyckats få igenom några" ! Antar att du och riksdagskvinna Gunilla S var bland dem, Vi var inte bland dem. Vi fick inte förrän nu med nytt folk både på Ånet och Telia. Tacksamma att det funkade till slut även om det tog lång tid och vi serverades ett antal osannolika förklaringar på dröjesmålet.
Inga Magnusson

2015-08-21 @ 21:32:59
Postat av: Gubben

Grattis!! Lite frågor angående fiber då det pågår bildande av en förening för fiber runt stugan. Tyvärr så är ön uppdelad mellan två kommuner och givetvis bor man där det inte är klart med fiber ännu.
Frågor
1, Kostnad total
2, hur lång tid tog det innan det blev klart

Svar: Hos oss finns en kommunal fiberförening som kallas Ånet (Årjängs nät). Kommunen sökte pengar till fiber på landsbygd och fick bidrag för några år sedan. Ånet upphandlade den som skulle gräva ner fiberkablarna överallt och den som skulle sköta om apparaturen som skulle installeras. Det bildades sedan lokala föreningar ute i byarna som ordnade med det hela praktiskt och tog upp anmälningar från intresserade. Sen betalade vi 17500 SEK per hus engångsavgift till föreningen för att få vara med och en liten medlemsavgift varje år. Sen dröjde det 4 år innan allt var klart med grävning och teknik. Den först upphandlade gick i konkurs och man fick göra om det hela. Men vad föreningarna har betalat inklusive de bidrag man fick vet jag inte. Men det funkar fantastiskt bra. Vi kan ju välja vilket abonnemang vi vill ha och valde Telia. Vi kan också välja om vi vill ha bara bredband för dator eller dessutom telefon, och tv.
Inga Magnusson

Postat av: Lisa Arvidsson

Vilken härlig bild!
Och vad kul att höra att det äntligen fungerar nu : ) Jag tog en titt på historiken och kan förstå att det har varit en del besvikelser på vägen... Men desto skönare nu när allt är igång, kan jag tänka mig!
Ha nu en fortsatt fin augusti!
hälsar
Lisa Arvidsson
Telia kundservice

2015-08-22 @ 12:02:50
URL: http://www.telia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback