Påskbrasa och fyrverkerier igår påskafton

Det är en stark tradition här i Årjäng att elda brasor på påskafton och smälla av fyrverkerier. Där jag växte upp, i mitten av Sverige, så var det bara brasor på Valborg. Vi åkte iväg till påskbrasa i Snarkil framåt kvällen, de äldsta barnbarnen ville gå med, Elias och Isak. Det var många vid elden, både vuxna och barn.
Här kommer de med "bomben" som de var med och inhandlade häromdagen.
Det gäller att hitta första stubin
Det blev ett antal fina raketer och smällare som flyg ur den här kartongen. Nästa år ska Roland köpa en ännu större har han lovat, och inte så många små "fjuttar". ;-)

Kommentarer
Postat av: Marie

Hej Inga! Nu var det länge sedan jag kommenterade men jag följer dig ju precis som vanligt och ser att du har det bra med dina nära omkring dig och det gläder mig. Det låter jättetrevligt med påskbrasa och fyrverkerier, så har vi det (tyvärr) inte här och inte jagar vi några påskkärringar heller. ;-) Det låter som det är mer ös i Årjäng än i Stockholm. :-D Vi kanske får skärpa till oss, här är påskfirandet ytterst stillsamt. ;-)

Svar: Ha ha... ja här är det rusch över påsk! Jag har varit inne och läst på din blogg, men det är något fel någonstans. Det tar så lång tid att få fram text och bilder kan jag inte se alls. Jag får återkomma och se om det blir bättre
Inga Magnusson

Postat av: Inger Maryissa

Mysigt med Påskbrasa...
mysiga foton

2015-04-05 @ 14:38:51
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Znogge

Med tanke på hur rädda våra hundar är så känner jag en enorm tacksamhet för att påsksmällare inte är en skånsk tradition!

Svar: Ja de flesta som har smäll-rädda hundar tar nog in dem en sån kväll.
Inga Magnusson

2015-04-05 @ 17:03:57
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback