Umeå kulturhuvudstad!

Glad Lovis var med på kulturtur i Umeå. Hon har liksom tre lägen den här tjejen; vara glad, sova, äta. Sällan något missnöje här. Hon är nästan alltid förnöjd, ser oftast ut just så här och belönar i stort sett alla med ett glatt leende. Sover dessutom regelmässigt hela nätterna till runt 8 på morgonen. Vilken lyxbäbis!
Man har börjat utnyttja läget vid den stora Umeälven och byggt vackra platser för rekreation. Längst bort bakom bron skymtar man också ett stort bostadsområde byggt nära älven.  Det var sommarväder och en hel del människor ute, trots att det var mitt på vanlig vardag
Fina parken vid rådhuset tror jag.
Här är lite omväxlande underlag, bl.a. limträbalkar. Det var snyggt och trevligt att gå på
Här är vy från infarten igen, det nya kulturhuset syns en bit av till vänster. I skarven mellan det och det gamla tegelhuset till höger om det har man gjort en smakfull och trivsam överdäckning. Där blev det en innergård med kafé, mat och delikatessbutik med mycket ekologiskt och vilt.
Vi gick dit förstås med lilla Lovis i vagnen.
Roland o Kristian
I den moderna husdelen till höger här finns ett hotell som är helt utan reception. Man checkar in med sitt kort och checkar ut igen. Fast jag gissar att någon måste städa efter gästerna och fixa med sängkläder och så.
Lite enkel mat köpte vi på Kulturbageriet. Vilket bröd, ekologiskt och stenugnsbakat och det fanns glutenfritt som var hemgjort.
Här är butiken där jag köpte björnkorv åt Roland. Han mumsar på den just nu.
Där fanns den här glutenfria smarriga lakritsen också
kommer mer Umeåbilder förstås, senare i kväll och imorgon bitti från dopet

Kommentarer
Postat av: Veiken

En härligt somrig bildserie och den där lyxbebisen är ju bara såå go'


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback