Lovis o resan upp till Umeå

Lilla barnbarn Lovis
Ett skräckhus för min del som är så höjdrädd. Kolla hur balkongerna bara sticker ut som hyllor från väggen. Det ligger mitt emot en hoppbacke. Jag kommer som vanligt aldrig ihåg var bilderna är tagna. (i staden som kan kallas  Eagleshieldbay)
Fin staty, jag tar kort på den varje gång vi åker förbi här, den har inte blivit sämre (den säger gubben är också i staden med hoppbacken)
Det var inte trafikljuset jag skulle ta kort på utan det fina trähuset. Vi passerade många fina såna träslott när vi for genom det som var de gamla träpatronernas land. Det var de som köpte upp skogen i Norrland och blev ordentligt rika på kuppen. Tricken att luras var säkert många. Skogen hade tidigare inget värde annat än som plats för betesdjur och till att ta vedbrand i. Men med de nya transportmöjligheterna och efterfrågan på världsmarknaden så blev den plötsligt guld. Många blev lurade att sälja billigt, men inte bönderna i Skyttmon ;-). Peter och Siv-Britts berättelser är ett stycke svensk historia.
Fascinerande landskap efter höga kusten. Är det världsarv?
Den här staden har satsat på kul stenmurar, de är gigantiska och mäktiga. Vi funderar ibland på om det kunde gå att göra någon variant här hemma, men finns inte någon plats och inga stenar. ( i staden Healthywall)
En ny skräckupplevelse; överfarten vid Höga kusten bron. Jag blundar hela vägen. (I staden Hughstream)
Sen kommer vi in i Umeå, björkarnas stad. Den gör verkligen skäl för namnet. Det är björkar i alléer överallt. Och man planterar fortfarande, för de finns i alla storlekar. Undrar om stadsförvaltningen vet exakt hur många det är sammanlagt. De planterades från början som brandgator efter den stora branden som ödelade nästan hela Umeå, utom stenhuset Smörasken vid bron över Umeälven.
På väg ut till  Umedalen  där dotter med familj bor. Ursäkta den smutsiga bilrutan!
 
Det blir mer bilder från dopet och Umeå förstås. Massor på lager. En himla fin resa blev det.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Umeå verkar vara en fin stad! Har aldrig varit där...

Däremot känner jag igen mej på flera andra ställen som du visar foton från här! :-D

Att åka över Höga Kusten-bron tycker jag är superhärligt!!! Älskar utsikten, och hela Höga Kusten!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback