Pellor i vas?

Gjorde plats för vinterdekorationer i utekrukorna. Hade inte hjärta att slänga de pellor  som fortfarande blommade så nu står de i en vas inne. Får se om det funkar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag nänns inte heller kasta så jag får se hur jag löser det...

Svar: Det funkar kanske att plantera om inne men gissar att det är mödosamt med att vänja dem vid inomhusklimat och så fixar jag aldrig att vattna pelargoner tillräckligt ofta sen under vintern. Jag vet ju det. Bara en massa arbete helt förgäves.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Pellisar i vas fungerar alldeles perfekt och blir lyxiga buketter.

Vill du ha dem kvar i krukorna kan du bara klippa ner dem lite och ställa krukorna ljust, svalt och frostfritt. Vatten behöver de knappast alls under vintern. Bara glöm av dem och njut av stora härliga plantor till våren. I februari kan du klippa ner de långa slankiga skotten så kommer det nya kraftiga när ljuset återvänder.

Jag har ett gäng stora pelliskrukor som övervintrat på glasverandan i säkert 10 år.

Lycka till med ett experiment!

2014-10-02 @ 08:23:03
Postat av: AnnaKK

Just pelargonior är inte min grej - brukar lyckas ta död på dem långt innan jag ens behöver fundera på att ta in dem på grund av frostrisk eller så... <:-I Men hoppas du lyckas hålla liv i dem ett tag till, för visst är de fina när de blommar! :-)

Sköljer du bort jorden från rötterna helt och hållet, så kan du förmodligen övervintra dem på så kallat hydroponiskt vis! (Googla "hydroponisk odling", om du inte vet vad det är!! Helhäftigt!!!)

Svar: Knopparna börjar slå ut nu. Det räcker nog för mig att ha dem som snittblommor ett tag. Ska googla på hydroponiskt för nyfikenhets skull men det är inget för mig. Lyckas ofelbart mörda pellor fast mamma alltid sa att de var så lättvindiga.
Inga Magnusson

2014-10-02 @ 08:37:02
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback