Älgjägarens belöning

Traditionell middag söndag kväll efter att allt kött är packat och infruset; stekt färsk älgfilé med kantarellstuvning, gräddsky urvispat i pannan, lök o lingonsylt. Till det en god dryck och en snaps.
Det har varit en slitsam vecka med mycket att hålla ihop för styrelse och jaktledare, mycket att  komma ihåg och organisera, framför allt för att för att få så hög säkerhet som möjligt och så för att få en trevlig jakt förstås. Det är en stor apparat med 65 jaktdeltagare allt  från information i förväg, jaktens genomförande dag för dag, kötthantering med delning och så avslut. Men det mesta tycks dock  ha avlöpt väl och det finns erfarenheter att ta med till nästa års älgjakt.
 
Jag skriver senare idag lite mer om älgköttet vi fick och lite spekulationer om älgjaktens ekonomi   för deltagarna.   Men nu ska jag snart åka till jobbet, det har varit ledigt en vecka, ska bli roligt att återse elever och kollegor.
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Mmmm... Det lät verkligen inte fel alls! Vi hade torsk över sedan i lördags. Inte dumt det heller :-)

Postat av: Annika

Mums vad gott. Skönt med lite ledighet men roligt att komma tillbaks oxå.
Hoppas att det blev en fin Måndag. Kram

2014-10-20 @ 09:59:15
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Lena

Hur blev älgjakten i år jmf med tidigare år när vargplågan inte var så stor?

Svar: Vi har ju inget revir just här så vi har älg kvar, vilket inte alla områden i Värmland har. På en hel del ställen så har man ställt in älgjakten eftersom det i princip inte finns något att jaga. Men visst har det minskat ordentligt. Under några år förut så sköts det runt 25 - 30 älgar varje år. Licensen var på 28 nu men det blev alltså bara 18 skjutna. Skulle tro att det var strax över 20 förra året. Det minskar snabbt nu. Den värmländska älgstammen är i stort sett halverad på bara ett par - tre år. Och kommer att nästan vara utraderad om ytterligare några år om inget görs för att få till licensjakt på varg så vi kan decimera antalet. Det är hemskt att se detta hända!
Inga Magnusson

2014-10-20 @ 20:07:54
Postat av: AnnaKK

Vårt (eller makens, ska jag väl säga - eftersom jag själv inte jagar) älgjaktslag hade fest i lördagskväll - den ska ses som upptakten till årets jakt. :-)

Flera av jägarna är pensionärer så de får fixa de flesta förberedelserna nu i veckan, men både maken och sonen har tagit ledigt på fredag för att hjälpa till med det sista. Och på lördag drar det alltså igång.

Så får vi se sen, om det blir nåt kött i utbyte mot allt arbete och alla pengar som lagts ner på detta... :-)

Svar: Ni har ert roliga kvar! Lycka till med jakten!
Inga Magnusson

2014-10-21 @ 07:45:39
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback