Älgjägarens belöning
Traditionell middag söndag kväll efter att allt kött är packat och infruset; stekt färsk älgfilé med kantarellstuvning, gräddsky urvispat i pannan, lök o lingonsylt. Till det en god dryck och en snaps.
Det har varit en slitsam vecka med mycket att hålla ihop för styrelse och jaktledare, mycket att komma ihåg och organisera, framför allt för att för att få så hög säkerhet som möjligt och så för att få en trevlig jakt förstås. Det är en stor apparat med 65 jaktdeltagare allt från information i förväg, jaktens genomförande dag för dag, kötthantering med delning och så avslut. Men det mesta tycks dock ha avlöpt väl och det finns erfarenheter att ta med till nästa års älgjakt.
Jag skriver senare idag lite mer om älgköttet vi fick och lite spekulationer om älgjaktens ekonomi för deltagarna. Men nu ska jag snart åka till jobbet, det har varit ledigt en vecka, ska bli roligt att återse elever och kollegor.
Kommentarer
Svar:
Vi har ju inget revir just här så vi har älg kvar, vilket inte alla områden i Värmland har. På en hel del ställen så har man ställt in älgjakten eftersom det i princip inte finns något att jaga. Men visst har det minskat ordentligt. Under några år förut så sköts det runt 25 - 30 älgar varje år. Licensen var på 28 nu men det blev alltså bara 18 skjutna. Skulle tro att det var strax över 20 förra året. Det minskar snabbt nu. Den värmländska älgstammen är i stort sett halverad på bara ett par - tre år. Och kommer att nästan vara utraderad om ytterligare några år om inget görs för att få till licensjakt på varg så vi kan decimera antalet. Det är hemskt att se detta hända!
Inga Magnusson
Svar:
Ni har ert roliga kvar! Lycka till med jakten!
Inga Magnusson
Trackback