Varg tog Lisbeths och Bengt-Åkes tax ...

... i Fölsbyn nu på morgonen. Förtvivlat telefonsamtal från våra goda vänner! Detta är så sorgligt! För ett par veckor sedan var det en kollega på skolan som miste sin hund för varg. Var ska det sluta?? Jag hatar verkligen den politik som försatt oss i den här vanmakten och som tar ifrån oss stora delar av vår livskvalitet! Jag hatar verkligen EU, Miljöpartiet,  WWF, Naturskyddsföreningen och andra organisationer som medvetet och energiskt saboterat alla försök att få till en rimlig politisk lösning på vargfrågan. Hur kan man år efter år bara strunta i vad man ställer till med??  Inte lyssna och inte se vad som håller på att hända med livet för oss som tvingas bo i vargområden!   Det är ju ändå organisationer som styrs av människor som borde ha både förstånd och känslor i behåll. Jag vägrar normalt att tro på någon sorts inneboende ondska hos människan, det stämmer inte med mina grundläggande värderingar, men ibland undrar jag när bristen på inkännande är så total.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hatet ligger allt på lur hos mig också, hur kan medmänniskor(?) välja att sälja oss, för något som de själva inte ens behöver komma i kontakt med? Och allt för en genetisk lögn!!

Svar: Ja det är bittert! Hela vargfrågan är lögn-omgärdad. Vargen är jordens vanligaste däggdjur, den anpassar sig och överlever i de mest skilda klimat och miljöer. Idiotiskt att kräva att vi ska ha den i mängd i ett land som Sverige där den ställer till så mycket elände. Vi har haft många vargfria år i vårt land och ingen, vare sig människa eller biotop, har saknat den. Så mycket lidande som är helt meningslöst.
Inga Magnusson

2014-11-16 @ 12:51:42
Postat av: Preben Mortensen

Det här är inte bra. Det måste till några som tar ansvar, vågar göra det, och ser till att vargfrågan lösas så att vi som bor i vargrevir kan freda oss, våra tamdjur,och få lokalt självbestämmande.

Svar: Vi har redan fått av riksdagen demokratiskt fattade beslut på en begränsning av vargstammen, men de saboteras av ett antal organisationer.
Inga Magnusson

Postat av: Calle Seleborg

Vill se verklig ondska ska ni betrakta kommentarerna i Svenska Rovdjursföreningens facebooksida. Medmänsklighet och förståelse för glesbygdens levnadsbetingelser bland skyddade stora rovdjur saknas totalt.

2014-11-16 @ 15:50:01
Postat av: Calle Seleborg

Vill se verklig ondska ska ni betrakta kommentarerna i Svenska Rovdjursföreningens facebooksida. Medmänsklighet och förståelse för glesbygdens levnadsbetingelser bland skyddade stora rovdjur saknas totalt.

Svar: Nej Calle, den sidan går jag inte in på frivilligt och "belönar" den med ett besök. Jag vet redan att den organisationen totalt saknar empati med människor det gör bara ont att se eländet. Rovdjursföreningen är en liten samling extrema människor med en ganska vriden människosyn, ändå har de fått ett otillbörligt stort inflytande i rovdjursfrågor. Om dem har jag inga förhoppningar. Men jag har alltid trott att åtminstone stora Naturskyddsföreningen bestod av någorlunda normalt funtade människor så där är jag besviken. De medlemmarna borde kunna bättre i rovdjursfrågor och se dem i ett mänskligt sammanhang
Inga Magnusson

2014-11-16 @ 15:51:35
Postat av: Annika

Så bra att du med fler reagerar. Självklart så borde väl de som känner sig hotade och otrygga få vara med och bestämma. Det är ju ni som bor där som vet bäst.Så kämpa på och gör era röster hörda.
Söndags kramen

Svar: Tack!
Inga Magnusson

2014-11-16 @ 19:32:35
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Lena

En grym död för en liten glad tax. Såå sorgligt. Via en fd kollega, som är med i Rovdjurdföreningen, har jag fått veta att vargen inte alls tar en massa får och hundar på landsbygden. Det är bara påhitt. Så ser tydligen deras information ut.

Inrätta ett vargreservat nära Stockholm och mata vargarna med en död ko i veckan! Då kan storstadsmänniskorna få sitt lystmäte på nära håll och får och hundar kan leva ostörda hemma hos sig.

Svar: Rovdjursföreningen har fel förstås. I min kommun har 4 hundar dödats på rätt kort tid och nu kommer en ansökan om skyddsjakt in till Länsstyrelsen i Värmland. Din idé är inte så tokig! Leif GW var ju inne på samma spår med vargreservat så att vi skulle slippa få tamdjur dödade.
Inga Magnusson

2014-11-16 @ 19:54:55
Postat av: Calle Seleborg

Egentligen håller jag med dig Inga till 1000%. SRF Facebook är en förolämpning mot en ärlig debatt om åsikter. Men jag tror inte heller det är bra att de får ostört sprida sitt hatbudskap. Man mår illa när man läser sidans "debattörer". Men det är också farligt att de får stå helt oemotsagda. Men för att kommentera deras inlägg måste man vara flera. Enstaka med åsikter mot deras egna blir snabbt utblockade. Har du något förslag Inga hur vi ska exponera sidan så en större publik får bli varse vargentusiasternas hot mot den svenska landsbygden.

Svar: Jag tror inte på att försöka bemöta de här människorna på deras hemmaplan, det är bortkastad möda. De är extrema och speciella och går förmodligen inte att ändra på. Det spelar ingen roll hur mycket av förnuftsargument vi försöker bemöta dem med. Deras inställning är känslomässigt betingad och går inte att möta med fakta, de har så att säga kopplat bort hjärnan när det gäller varg. Bättre då att låta sidan försjunka i tystnad och inte bidra till att den får spridning. Ju mer känd den blir, desto fler udda människor med den här underliga och känslobetingade fascinationen för varg får se den och ansluter sig till det här gänget. Min bestämda uppfattning är att det är bättre att sprida kännedom om bra sidor istället och bra åsikter och låta SRF försjunka i tystnad så gott det går. Jag försöker att aldrig nämna dem i något sammanhang på nätet eller annorstädes.
Inga Magnusson

2014-11-16 @ 23:48:26
Postat av: Calle Seleborg

Tyvärr Inga fungerar det inte att tiga ihjäl. Se bara på SD. Alla försökte behandla dem som icke existerande. Nu är de tredje största partiet. Jag tror det finns många på deras facebooksida som är påverkbara. Vi når dem inte via våra ordinarie kanaler.

Svar: Jag tror att känslomässigheten dominerar på ett helt annat sätt hos rovdjursentusiasterna, det går inte riktigt att jämföra med SD. Jag tror fortfarande mest på att inte bemöta SRF, åtminstone inte på deras hemmaplan.
Inga Magnusson

2014-11-17 @ 08:42:07
Postat av: A

Efter att läst här satt jag och funderade lite på hur man kan belysa problemet, men det ända jag kom fram till var att göra en typ "rädda isbjörnarna" kampanj fast rädda våra hundar/boskap/människor och sprid den ordentligt så att fler blir berörda och kommer på samma sida och förstår hur vi på landsbyggden har det. Och de i samhällena där vargen går in. Visa filmer/bilder på de dödade hundarna och boskapen, känsliga videointerjuver med deras ägare som berättar om händelsens och visa sen bilder på vad de hittade efter vargens attack. Då menar jag riktiga bilde och inga förskönade, utan precis så som det var. Visa dem på storbild på storstädernas torg, i tv, tidningar, internet mm, Visa fakta, ekonomisk fakta, hur mycket det egnetligen kostar i vetrinärskostnader, nödslakt, förstärkande av stängsel, vaktande och patrullerande, insamlande av skenande boskap som rymt efter att ha blivit skrämda av vargen mm mm. Få folk att verkligen visa vilken stor skada det gör, ta fram så mycket vargömöten som möjligt som varit negativa (attacker, varg i samhällen, varg som varit in bland husen i byar, jagat folk mm) Jag menar, det var ju inte så länge sedan vi kunde läsa om två flcikor som varit ute och ridit och blivit jagade av vargar, vad hade hänt om de trillat av sina hästar ? Och så får vi demostrara i stora grupper och visa upp ”kampanjen” eller typ en sån tyst demostation,, tex tända ett ljus för alla som man vet varit utsatt för vargen (likt man kan lägga en ros för alla man vet varit med om en våldtäckt) tänk vad många ljus (eller vad man nu har) som kommer brinna. Men så kom det slutliga frågorna,,, vem ska göra allt detta? Vem betalar kampanjen/hur får man fram pengarna ? Kommer det ens fungera i dagens ruttna samhälle ?

Svar: Ja, det kan vara en väg, att sprida kunskap o inkännande om eländet så att fler kan sätta sig in i den svåra situationen som vi har hamnat i.
Inga Magnusson

2014-11-17 @ 12:47:14
Postat av: Lena igen

A´s idé är alldeles utmärkt! Försök få bilder publicerade med döda blodiga djur och gråtande människor från verkligheten.

Undrar hur mycket Kolmårdens livsfarliga daltande med sina vargar har påverkat opinionen? Det slutgiltiga och tragiska resultatet tycks man helt ha glömt.

2014-11-17 @ 23:38:15
Postat av: TT

Men fyyy så tragiskt!! Det är ju min rädsla också varje gång gubben är ute och släpper hundarna... hittills har vi inte hört att vargen har återvänt efter branden men det står nog inte på.
Det är ju fruktansvärd politik som förs... tänk bara på Junselevargen som kostade miljoner i frakt hit och dit... sjukt!

2014-11-18 @ 11:02:07
URL: http://tyratok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback