Sorgen över en förlorad hund ser ut så här!

http://www.jaktojagare.se/webbradio/det-lamnade-vargarna-av-bella#.VG0HajlHebd.facebook
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Så bra det vore om inte bara jakttidningar publicerade bilder på Dacke och Bella. Gärna DN, SvD, GP med flera.

Svar: Ja, de här grymma situationerna borde bli kända för många.
Inga Magnusson

2014-11-20 @ 19:15:23
Postat av: Christer

Fattar inte hur de tänker en tax blir varg dödad i lördags också släpper dom hunden på jakt i samma område me nån mils omkrets o vargen står inte still de har stort område att röra sig på förlåt mig men ja finner inga mer ord om den saken.

Svar: Ja du har rätt i att vargar rör sig över stora områden. Det innebär att om alla kringområden runt vargar som tar hund ska vara jaktfria så blir det slut på jakten i hela Sverige, alla får ställa in, och sluta jaga med löshund. Det är fullkomligt orimligt. Och dessutom meningslöst att hålla på att fylla Sverige med varg. Det är ett av jordens vanligaste däggdjur som överlever överallt genom avancerad anpassning. Våra vargar är inte de sista på jorden utan en del av den finsk-ryska vargpopulationen som består av en mängd djur. I år ska man försöka skjuta 1000 vargar i Ryssland för att minska problemen med varg som tar tamdjur och upplevs hotfulla av människor. Ditt krav på jaktstopp över i princip hela Skandinavien är helt orimligt.
Inga Magnusson

2014-11-20 @ 21:17:32
Postat av: Christer

Nu va de inte så att ja skulle starta en debatt här ja vet precis hur vargen beter sig o dylikt de enda ja ville få fram att de va idiotiskt at släppa en hund på jakt i ett område 2 dar efter o gnälla. Min hund jagar bilar men ja släpper han inte på e18 för ja vet att de finns bilar där.Sen går det faktiskt att jaga me hund i koppel också.

Svar: Så bra att du vet precis hur vargen beter sig, för de som forskat på varg och studerat dem säger att de är helt oförutsägbara när det gäller att ta hundar, ibland går de nära utan attack och så plötsligt anfaller samma vargar. Nej varför i all världen skulle du släppa en hund på E18? Vad skulle syftet med det vara? Vi som jagar släpper hund med syfte att jaga, inte med syfte att döda den. Nej det går inte att bedriva löshundsjakt i koppel. Det är en speciell jaktform som bedrivs av c: a 200.000 personer. Åter igen, om du menar att man inte ska släppa en hund för jakt i ett vargområde där hund dödats av varg, så innebär det i stort sett slut på jakten i stora delar av Mellansverige. Dina krav är orimliga. Det är självklart så¨att varg som dödar hund ska kunna tas bort direkt, utan tjafs.
Inga Magnusson

2014-11-26 @ 20:34:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback