Severins första bock!!!

Idag föll äntligen Severins  (Seffrins!) första bock! Det har ju varit lite oturligt förut. Detta är bara hans femte jakt tror jag och han gjorde det väldigt bra. Knappt sju månader gammal så är vi väldigt nöjda med honom.  Jag släppte honom och Roland stod i pass. Detta var första gången han tog upp själv, förut har vi visat honom på rådjur eller på spår. Men nu letade han upp spåret själv, det tog kanske 10 minuter av sök  och han drev så där 35 - 40 minuter med lite krångel mellan varven. Idag vågade han sig för första gången över en bäck alldeles själv.  Han har  hörbart skall,  bra jaktlust och den rätta envisheten.  Uppträder lite som en redan erfaren hund!
Bocken var stor i kroppen men  hade inte jättestora horn, var kanske på retur. Det innebär att rosenkransarna, hornens anslutning till skallbenet är grova. En råbock har i unga år inte så stora horn, men får allt större under några år, sedan blir de allt mindre på en gammal bock.  Detta kan ha varit en gammal bock alltså.
Tack Morgan, Jens och wachteln Dimma för hjälp med de sista metrarna fram till  den plats där bocken låg.
 
 
Jans bild, mycket bättre bild på Severin o bocken! Proffsig fotograf.
Vi firade Severins första bock med lite bubbel i kväll. Och jag blir galen om vargen tar vår lille Severin, vår snälla familjehund, vår bästa jakttax någonsin i den här åldern. Den skräcken lever vi med hela tiden.

Kommentarer
Postat av: harnäsgubben

Grattis!!
hej då diether

Svar: Tack!
Inga Magnusson

2014-11-16 @ 20:51:13
Postat av: Lena

Grattis ! ja ni får allt va försiktiga med den duktiga söta vovven, ni får ha honom i koppel
otäckt när dom kommer så nära dom där vargarna och lodjuren

Svar: Tack! Löshundsjakt med tax efter rådjur går inte att göra med hunden i koppel. Så det kommer fortsatt att vara en risk för varg. Men det är vårt sätt att leva med jakt.
Inga Magnusson

2014-11-16 @ 22:22:58
Postat av: Lena

Svärfar levde ju också så för jakten med sin tax så jag förstår allt det, naturupplevelsen och allt som hör till och spänningen förstås , en livsstil helt enkelt
var försiktiga i alla fall

Svar: Ja, vi gör vårt bästa och är så försiktiga det går. Kollar i alla fall av facebook innan vi släpper, där brukar ligga rapporter om någon sett nåt. Och så ha pejl på honom så vi vet vad som hänt, om något hänt och slippa leva i ovisshet, vilket är det värsta. Det är det vi kan göra. Men sluta jaga gör vi inte, det är en stor del av vårt liv, precis som för din svärfar.
Inga Magnusson

2014-11-16 @ 23:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback