Leif GW o vargjakt ...

... ska tv handla om snart. Jag tror inte att det blir bra. Han har tyvärr ett storstadsperspektiv på vargfrågan, eller om man så vill ett Sörmlandsperspektiv. Och ingenstans där har man egentligen problem med rovdjur, lever inte med dem, förstår  inte vad deras närvaro gör med livskvaliteten och vardagslivet och boendet.
 
Uppdaterat under tiden:
Fånigt att använda den osakliga och tramsiga film som SVT använde för några år sedan, Vargkriget. Det var den där man visade felaktig åtling av fälla och felaktig fälla som aldrig skulle funka att fånga en varg i. Den visade också en varglya som påstås innehålla en vargfamilj. Men det var fel, vargar bor inte i lyor under den årstiden som filmen visade. Filmen var så dålig att tv lät den försjunka i tystnad och det blev inte ens en debatt efteråt.
 
Programmet visar upp att många har deltagit i vargjakt och att brottsligheten är organiserad. Det är förstås fel. De som dödar varg är vanligt folk som offrar sig för att tillvaron för alla  ska bli rimlig. Klart att de blir hjältar i sitt område. 
 
Min misstanke att det här programmet blev felvinklat bekräftades tyvärr. Men det försonande var att Leif GW själv sa att han inte är berörd och att han därför har vissa åsikter. Han erkänner att det finns ett rejält glapp mellan folklig rätt och juridisk rätt.
 
Leif GW påstår att varghatet grundar sig i myter och felaktiga föreställningar, ogrundad rädsla. Han ser inte de verkliga problemen med varg, att de faktiskt dödar tamdjur o hundar  i  stor omfattning där de finns.
 
Men han vill helst se varg i reservat, inte frilevande och det var ju klokt tänkt
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback