Dagsrytm Ålviken

Min Ålviken - semester var behaglig och dagarna fick sin egen rytm, ungefär lika varje dag.
Först sovmorgon förstås, sen långfrukost med den här utsikten. Huset vi bodde  i ligger precis vid vattnet, vid Hotagssjön. Det är i Jämtland, en bra bit norr om Åre, inte så långt från norska gränsen.
Jag o Roland bodde i huset till vänster, Bosse o Anders i huset till höger på bilden.
Här är en annan bild över sjön Hotagen där man skymtar husen i Ålviken långt bort
 
Sen läspass på ett par timmar, Knausgård. Som sagt första boken i serien Min kamp blev som ljudbok. Det var ok men när det gäller Knausgård så funkar det bättre för min del med pappersbok som går snabbare. Sen gick jag över till nr 6 och det funkade bättre på papper.
En till ett par timmars rask promenad med taxen Severin  på vägar och stigar i omgivningarna mitt på dagen i bästa dagsljuset. Otroligt skönt!
Ok, medger att jag lite ängsligt kollade efter björnspår i snön, det här är ett av de björntätaste områdena i Sverige. Men jag såg aldrig några. Kan ha berott på att det var spår av ren överallt istället. Eller också hade nallarna börjat söka vinteride.
Efter den dagliga promenaden blev det lätt lunch och sen ett läspass till innan det var dags att fixa middag för min hemkommande  harjägare. Lördag och torsdag bjöd vi  Bosse o Anders också på mat och babblade bort en stund på kvällen. Gubbsen hade förstås ett efter-jakt-prat varje kväll där harar och hundars rörelser noga gicks igenom och så gjorde man  planering för nästkommande dags jakt. ;-) En kväll kom hyresvärden B. Torstensson och son Robin också in för en fika.  Lagom ansträngande dagar alltså!
Severin hittade sin egen favvoplats i huset; på skorna - vid elementet! ;-) Knastax!
Ratade alltså mjuka sovplatsen på andra sidan elementet!
 
Det blir några inlägg till från Ålvikendagarna.

Kommentarer
Postat av: Lena

fina vyer

2014-11-01 @ 17:29:41
Postat av: Znogge

Så söt han är där han ligger men helt bekvämt ser det inte ut!

Svar: Märkligt val!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback