Vargpudlar inför valet!

Politiker frågas alltså ut inför valet om sina åsikter när det gäller varg i Sverige men de klumpar sig lite ibland. En del av dem kan nog inte de här frågorna och svarar lite på en höft istället för att passa frågan.
 
Först ut med vargpudel nr 1 var KD:s Adaktusson, som på direkt fråga svarade att EU, inte Sveriges riksdag,  borde bestämma om de svenska vargarna. Han ångrade sig genast och menade att han svarat fel. Han tyckte förstås att det skulle beslutas i Sverige. Och det tyckte minsann hans parti också. Snygg och snabb pudel. Och bra jobbat av alla kloka människor som hörde av sig till Adaktusson för att få honom att ändra sig.
http://www.svt.se/nyheter/val2014/vargfragan-for-snabb-for-adaktusson
 
Vargpudel nr 2 står Marit Paulsen  (FP)  för. Hon svarade  via mejl till en tidning att hon ansåg att EU skulle besluta om våra vargar. Marit är ju EU-parlamentariker för FP, dvs hon har inflytande över frågan,  så det rev upp en storm av protester och frågetecken i sociala medier huruvida detta verkligen var hennes och partiets åsikt. Då ångrade hon sitt svar och så kom vargpudel nr 2. Hon hade nog inte riktigt tyckt så egentligen sa hon. Men om man kollar runt på nätet över vad Marit sagt i vargfrågan så är det gång på gång att licensjakt vill hon inte ha men skyddsjakt. Senast den 19:e april 2014 så uttalar Marit i radio  klart emot licensjakt på varg:
 
" - Jag tycker vi ska ha djävla mycket vargar innan vi säger att vi ska ha licensjakt och springer ut i skogen och skjuter de första vi möter. Det är viktigare att vi har rätten att ta bort de vargar som är besvärliga, säger Marit Paulsen i Jakt & Jägares webbradio."
 
Detta alltså för endast ett par veckor sedan. Hon poängterar att det här är hennes personliga uppfattning.
Men Marit, det är ju licensjakten som reglerar stammen, inte skyddsjakt! Hon verkar blanda ihop de två begreppen och avslöjar tyvärr  okunnighet i frågan. Det är märkligt att Marit  som EU-politiker inte bemödat sig att läsa på den här kontroversiella frågan bättre.
 
 Och  nu läser jag alltså att Marit på sin Facebook har pudlat. Här och nu den 8:e maj, ett par veckor efter uttalandet mot licensjakt,  så anser Marit tydligen att Sverige har fått tillräckligt "djävla mycket vargar". Det måste i hennes ögon ha hänt nåt radikalt med den svenska vargstammen de senaste två veckorna!  Nu stödjer hon riksdagens beslut om varg och hon vill ha licensjakt också plötsligt, tvärs emot vad EU tycker. Nu ska inte längre EU bestämma hur stor den svenska vargstammen ska vara utan det ska den svenska riksdagen göra.
 
Det är bra att hon har ändrat sig, men kanske borde hon gå ut lite större med denna ändring i sitt ställningstagande, så att den syns utåt ordentligt och blir noterad även i Bryssel. Ett pressmeddelande kanske vore klädsamt, inte bara ett försynt facebookinlägg? Hur som helst, bra jobbat av alla dem som hörde av sig till Marit och fick henne att ändra officiell ståndpunkt, dvs göra en pudel, även om den satt lite långt inne och kanske inte riktigt verkar trovärdig. Det luktar omvändelse under opinionsgalgen och hon vill inte ens låtsas om att hon ändrat sig. Hon hinglar  med tolkningar hit och dit, men för den som läser hennes uttalanden över tid är det ingen tvekan om att här har vi en klockren pudel om än lite blyg, vill inte synas och höras. ;-)
http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2014/05/fp-eu-ska-bestamma-antalet-stora-rovdjur/
http://www.jaktojagare.se/vill-ha-jakt-pa-nargangna-vargar
http://www.jaktojagare.se/m/webbradio/vill-ha-jakt-pa-nargangna-vargar
http://www.jaktojagare.se/andrad-status-for-eu-vargar
https://www.facebook.com/marit.paulsen.549
 
Bra att politiker kan ändra sig när de gjort fel eller gjort bort sig. De här pudlarna är riktigt klädsamma. Om jag vore en duktig tecknare så skulle jag rita karikatyrer av två vargpudlar med drag av de här politikerna. ;-)
 
Nu väntar vi bara att Åsa Romson ska stå för vargpudel nr 3 och ångra sitt uttalande att svenska vargforskare låtit sig styras av regeringen i sina forskningsrapporter. Men det är väl en fåfäng förhoppning.
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18841582.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vargforskare-ursinnig-pa-asa-romson_3537016.svd
http://www.mynewsdesk.com/se/sveriges_lantbruksuniversitet__slu/pressreleases/slu-s-rektor-avfaerdar-mp-anklagelser-993500
http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2014/05/mp-forskare-tvingas-skriva-vinklade-rapporter-om-rovdjur/
http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2014/05/ek-asa-romsons-uttalande-ar-inte-vardigt-en-partiledare/
http://www.jaktojagare.se/mp-utspel-far-liberg-att-rasa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback