En liten tjej blev det!

Det väntade barnbarnet i Umeå blev en liten tjej. Hon föddes i söndags kväll vid elva-tiden på kvällen. Skönt att det äntligen är över och att allt gick bra. För vår del är det fjärde barnbarnet, första flickan. Äntligen kan jag ta fram dotter Malins gamla barnkläder, vädra, tvätta och skicka iväg till lilla Lovis. Fnissar lite när jag ser dem, det är mycket nostalgi med det här. På den tiden var det en trend med gammaldags stuk  i barnkläder, kanske i kölvattnet på Astrid Lindgrens böcker och filmer. Jag gillade att sy och brodera en period. De här barnkläderna sydde jag och broderade gammaldags  korsstygn på i linne till Malin när hon var liten.  Hon hade nog röd tröja och röda strumpbyxor till. Carl Larsson-förkläden var populärt. Vet inte om nåt är användbart numera. Men en nostalgitripp att ta fram ur gömmorna i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Marie

Ett stort stort grattis till er alla!

Svar: Tack Marie!
Inga Magnusson

Postat av: Josephine

underbart med gamla kläd-klenoder! jag hoppas att det uppskattas. :-)

Svar: Tja, det kan man ju aldrig veta förstås. Nu har jag gjort min plikt mot släktleden och sparat till nästa generation. Sen är det deras ansvar att ta över och spara / bevara eller slänga eller ge bort. Det lägger jag mig inte i.
Inga Magnusson

2014-05-21 @ 15:07:46
URL: http://www.facebook.com/josephinea197
Postat av: Suss

GRATTIS nu är ni mormor och morfar! Hälsa och gratulera, synd att jag flyttat, annars hade jag kunnat vara sändebud för diverse norr - söder - norr! Roligt att du har kvar Malins kläder, jag är precis likadan, här finns också en hel del.

Svar: Tackar! Jo då vi är ju redan mormor o morfar tidigare i dubbel upplaga, men det är kul med en till och en tjej. Jag har massor av kläder kvar sen Malin. Antagligen helt knas att spara. Men jag har inte förmått mig att slänga. Det ligger så mycket omsorg, omtanke och arbete bakom de här plaggen.
Inga Magnusson

2014-05-21 @ 16:15:07
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Olle å Tina

Stort Grattis till ytterligare ett barnbarn!! Fantastiska under. Alltid skönt när man vet att allt gått som det ska och att alla mår bra.

Svar: Tack så mycket! Ja ni vet ju hur kul det är med barnbarn!
Inga Magnusson

2014-05-21 @ 16:31:40
Postat av: Anne-Marie

Grattis till barnbarnet, kul att det blev en liten flicka. Thomas hälsar också.

Svar: Tackar! Ja men visste inte innan om det skulle bli en tjej men hoppades förstås. Och så blev det så! Alla är nöjda. Det är kul med barnbarn! Eller hur?
Inga Magnusson

2014-05-21 @ 20:23:03
Postat av: Lena

Grattis mormor! Dina hantverkade kläder är oemotståndligt fina. Nu kan lilla Lovis följa upp det Astrid Lindgrenska stuket, när hon ska vara fin på kalas.

Svar: Ja det var kul att packa upp dem. Vet inte om de är gångbara nu.
Inga Magnusson

2014-05-21 @ 22:04:10
Postat av: åsa

Grattis till nya underverket!
Ja, för underverk är de ju och roligt att det kom en liten tjej!
Ha dé!

Svar: Tackar !
Inga Magnusson

2014-05-21 @ 22:39:02
URL: http://tantraffas.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Stort Grattis till det lilla barnbarnet
och kan tänka mig det var roligt att ta fram dotterns gamla barnkläder
och så mysiga barnkläder du har gjort
och kan tänka mig det var en nostalgitripp att ta fram dem igen

Svar: Jag förstår att du känner igen stuket, du som hade barn samma tid. Det var rätt roligt, vi var många som sydde, stickade och virkade till barnen. Jag gjorde det flitigt de första åren, mest för att jag inte hade så mycket pengar. Det var till att hushålla med det lilla. Sen blev det mer ett intresse.
Inga Magnusson

2014-05-24 @ 16:23:37
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback