Grillpremiär i nya grillen!

Förut har vi bara använt grillen till att elda med ved i och steka kolbullar på. Men detta var alltså premiär för grillning med kol och galler. Det funkar bra med grillbriketter och lite avstånd till kött och grönsaker på grillen. Gott om plats att lägga allt på. Stekpannan med de förkokta små potatisarna fick också plats. Man kan variera värmen genom att ha olika höjd på kolbädden, exempelvis mer på mitten och så genom att hissa grillgallret.
 
En trevlig kväll hade vi, massor att prata om fast vi aldrig träffat Marie, H. och A.  förut! Märkligt att ibland stämmer det liksom!  Gemensamma intressen men olika erfarenheter är bra början. Plötsligt var klockan redan halv 11 och vi kvällströtta typer var fortfarande vakna. Vi följde upp grillknytet med jordgubbar och så kaffe med bl.a. grillade mashmallows  (stavning?), tack A.! En nostalgitripp.
 
Det regnade lite i början och var inte särskilt varmt, men det är ju svenska sommar och man SKA grilla.;-)  Under taket här och med vindskydden uppe så blir det varmt. Efter grillningen med kol så eldade vi med torr ved och det ger rejält med värme plus mysfaktor. Jag undrar vad det beror på att man trivs vid eld? Urmänskliga gener kanske som vi har med oss in i vårt "civiliserade" samhälle. Mänskligheten har ju under större delen av sin historia varit helt beroende av elden för att överleva och få värme, mat och ljus. Det har ju inte handlat om mys under vår tidiga historia.  

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag kan bara intyga att det verkligen var fantastiskt trevligt, både att träffas och att grilla ute i den fantastiska grillen! Maken har fortsatt att tala om grillens suveränitet även idag! :-)

Postat av: Marie

Ja, mysigt var precis det rätta ordet....och gott!!

Svar: Absolut! Hoppas ni har det fint i Karlstad och får se "sola"!
Inga Magnusson

2014-06-30 @ 21:43:47
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback