Grillen nästan klar!

Grillen blev klädd med nåt eldfast inuti, utanpå blev puts. Själva stommen är en cementring. Bänkar runt om som slipades och oljades igår.
 
Igår blev det galler i, ett i botten för kolen och ett överst för grillning. Det översta  ska få bra handtag påsvetsade idag så man kan lyfta bort, lägga i kol eller  elda med ved i den. Bredvid blev en stubbe, avlastningsbord med plats att hänga grejer ska det bli och ställa in saker i. Ovanpå stubben  en skifferplatta som gjordes rundad med någon maskin.
Härifrån kom grillgallret, vet inte vad det heter på proffsspråk.
Mycket jobb har det varit och en del återstår.

Kommentarer
Postat av: Boel

Fint :D
Sv: Tack snälla :D

Postat av: AnnaKK

WOW!!! Så fint det blev! :-D Blir det invigning nu, eller kanske först till midsommar!? :-)

2014-06-13 @ 14:45:28
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Veiken

Oj, så fint det blir. Nu är det bara kött, fisk, fågel eller grönsaker som fattas!

2014-06-13 @ 17:42:54
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Erica

Vad häftigt att göra sin egen grill sådär! :)

2014-06-13 @ 18:04:56
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Stefan

Fantastisk grill. Jag blev jättesugen på att få lite tips hur ni gjorde den. Jag undrade hur ni gjorde insidan på grillen. Om jag förstår så är det en betongrör som ni gjutit något invändigt i. Grillgaller är det i någon sträckmetall. Tack för fina bilder.

Svar: Först sand i botten, sen gjutit en betongplatta på 7-8 cm, sen är allt klätt med eldfast tegel. Grillgallret är sträckmetall, svetsat rundjärn runt. När vi använder grillkol så ligger kolet på ett grillgaller av sträckmetall 5 cm ben så det blir luft under. Grillgallret är också gjort av sträckmetall, ligger i falsen på betongringen. När vi har brasa så eldar vi direkt på eldfast sten.
Inga Magnusson

2016-03-24 @ 07:28:01
Postat av: Stefan

Tack för ett snabbt svar.

Svar: Lycka till med grillbygget! Men om du ska bygga ett litet grillhus så är det smartare att göra det ovalt och ha grillen i ena änden. Det ger mer utrymme att sitta och mindre rök i ögonen.
Inga Magnusson

2016-03-24 @ 23:04:00
Postat av: Andreas

Fin grill ni gjort. Kommer ni ihåg vilken typ av bruk ni använt? Grovbetong, murbruk B eller eldfast bruk?

Svar: Eldfast tegel och eldfast bruk. Ytterst en cementring. I övrigt ser du på bilderna hur den är konstruerad. Funkar väldigt bra och vi har ju använt den länge nu. Fast kanske varit smartare att göra hela byggnaden oval med grillen i ena kortsidan. Då skulle man ha kommit ur röken lite mer. Sen är de enkelt borttagbara väggarna kanonbra
Inga Magnusson

2018-09-08 @ 22:22:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback