GRILLEN FÄRDIG!

Skål!
Roland ringde mig på mobilen igår och ville att jag skulle komma inom o kolla på grillen när jag kom  hem från jobbet. När jag kom dit satt han där och väntade med bubbel! Grillen var äntligen klar!!!
 
Klart! Och uppe på taket hade han satt  en metallhuv och gjort en öppning under för att röken skulle kunna gå ut där.
Längst ner i grillen är ett galler att lägga kol / ved på. Det går att ha i två lägen, ett  med stenarna under, de  som ligger bredvid, så kommer kolbädden  högre upp eller utan stenarna, då kommer kolbädden längre ner.  
 
 
Rejäla handtag hade han svetsat på gallret för det är rätt tungt att lyfta upp.
Själva grillgallret hänger i kedjor i taket och kan lyftas ner och upp som man vill. Ner om man vill grilla och upp om man vill ha ved i och göra en brasa.
Det är handtag påsvetsade här också så att det ska vara lätt att lyfta.
Så här ser grillen ut med grillgallret på.
Bredvid har  han gjort ett avlastningsbord med en skifferplatta på. Nu var plattan rengjord och fin. I stubben kan man förvara saker som behövs för grillningen, typ olja och kryddor,  och hänga redskap på armeringsjärnet / krokar.
 
Nu är i princip grillen klar. Den skulle ju från början bara bli en cementring med galler på, men har alltså utvecklats under arbetets gång. Vi har pratat mycket om utformningen av den under de senaste veckorna. Roland har haft nya idéer varje dag om vad och hur det skulle gå att göra.
 
Och igår blev inget undantag. Facklor eller lampor har varit en fundering. Igår kom ´vi på att man nog istället kan  göra små hyllor på träkonstruktionen och ställa marshaller på dem. Sen kanske det framöver blir ett vindskydd åt söder och väster där vinden tar i som mest. Bäst vore att ha som en rullgardin som man kan dra från sida till sida vid behov. Men det är inte så vanligt och vi vet inte riktigt vem som har såna. Kanske inte ens finns färdiga utan måste bli nåt specialbeställt.
 
Nu är grillen i alla fall i stort sett klar och det ryms 12 personer sittande vid borden och ytterligare 6- 8 som kan sitta vid bänkarna. Som borden är placerade kan man sitta 10 - 12 personer runt grillen om man vill göra en brasa och alla sitter runt elden. Tanken har ju varit att detta ska gå att använda både som grill och som plats för en brasa.
 
Invigning blir nog till midsommarhelgen när vi får hem Bill-familjen och  kusinen Bobo-familjen.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Kanon snyggt blev det. Är faktiskt lite avundsjuk på din Roland som gjort den själv. där kommer ni få många härliga kvällar.

Svar: Hmmm .... trevliga kvällar blir det där emellanåt, men huset är till uthyrning för sommar / fiskegäster så en del av året blir det andra som får njuta av det.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Så fint det blev! Du har en suverän gubbe, snabb är han också och att bjuda dig på champagne är en 10-poängare. Här kommer ni att ha många trevliga kalas, året runt.
Marschallar tillsammans med trä låter lite väl eldfängt. En marschall i en gravlykta brände ner buxbomshäckarna på kyrkogården där min mor vilar.

Marschallhållare: https://www.google.com/search?q=marschallh%C3%A5llare&hl=sv&rlz=1I7HPNN_sv&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bPybU7mTKaSn4gTAsoCwCA&ved=0CBwQsAQ&biw=1280&bih=687

Svar: Tackar för vänliga ord! Mmm... han är riktigt bra tycker jag också , har många goda idéer, trivsam typ helt enkelt, jag byter inte frivilligt ut honom ;-)! Marshallerna kommer att stå på eldfast underlag så det går nog bra. . Hur en marshall i en gravlykta kan tända eld på något fattar jag inte.
Inga Magnusson

2014-06-14 @ 09:42:38
Postat av: Freedomtravel

Fint det blev!

2014-06-14 @ 18:56:46
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Lena igen

Det hade slagit upp höga lågor ur gravlyktan. Buxbomshäcken stod 15 cm där ifrån.

2014-06-16 @ 16:18:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback