Björkrumsdagen!

 
Idag har vi kämpat med björkrummet på Liane, det är alltså det som var finrummet hos Nils och Anna
.
Tänkte ju ha en uppstoppat älghuvud där i hörnet, men det billigaste jag hittade kostade 19,000 SEK så det blev ett gammalt troféhorn istället. Det får duga som illusion av en älg som går igenom björkskogen. ;-) Stammarna sitter som berget, jag har dragit och försökt rubba dem men det går inte. Barnbarn ska kunna springa runt dem. Rullgardiner och några enkla gardiner fattas, ja och så lite lampor här och där. Annars blir det så enkelt som möjligt.

Kommentarer
Postat av: Kerstin Dahl-Blomquist

Snacka om kreativitet! Tycker det är jätteroligt att se vad du/ni hittar på. Mitt i naturen! Här tas inga djärva grepp. Möjligtvis att jag lägger på en ny duk på köksbordet ibland.

Svar: Jag är övertygad om att du är en kreativ person som kan tänka i nya banor, det behöver kanske inte handla om bordsdukar o sånt. ;-)
Inga Magnusson

2014-06-04 @ 00:41:17
Postat av: AnnaKK

Vad coolt! :-D

Vänner till oss som också håller på med husrenovering (fast i lite mindre omfattning än vad vi gör) har gjort en i mitt tycke väldigt läcker fondvägg till toaletten: Björkstammar. Dock inte samma tapet som den ni har satt upp - deras liknar nästan mer era äkta björkstammar! Dvs större motiv och mer luft mellan varje stam. :-)

Svar: Roligt att du gillar arrangemanget. Det är knaggar kvar på björkarna och dem kan man hänga på. Några mer verklighetstrogna tapeter har jag inte sett, de här fick duga. Det är ju lite kitsch-stuk.
Inga Magnusson

Postat av: Erik Andersson

Vilken nyskapande inredning! Men det ska vara gamla stora rum till det, inga smålyor. Vad säger Ernst och hans kolleger i TV om detta?

Svar: Ha ha... detta är nog för enkelt för Ernst! Men roligt att ta ut svängarna lite när tillfälle ges! Sen har jag ju en hjälpsam snickare i huset. Han sätter fast o hänger upp, borrar, kilar o skruvar! :-) Det är som skriver gamla stora rum med extra högt i tak, huset på Liane, Nils-lägenheten.
Inga Magnusson

2014-06-04 @ 12:33:13
Postat av: Miranda

Hej! Har länge funderat på att sätta in björkstammar, men har inte riktigt kommit fram till hur jag ska sätta fast dem bäst. Vill inte göra någon åverkan på golvet.. Hur fick du fast dina? Har också hört från folk som jobbar med skog att björkar lätt ruttnar, avverkar man björk brukar man dra en skåra i nävern så att trät ska kunna torka. Tänker dock att nävern kommer krulla sig om man skulle göra en längsgående skåra i stammen. Gjorde du något för att veden ska kunna torka ordentligt?

Svar: Vi kapade björkarna på senvintern innan de börjat sava. Sen fick stammarna stå lodrätt ett par månader för att eventuell fukt skulle rinna ut, men det var i stort sett inget. Sen valde vi ut de stammar vi skulle använda, kapade till dem 5 mm för korta ungefär. sen fixerade Roland dem med kilar nere vid golvet så att de pressades upp mot taket. Om mN inte räknar med stor åverkan så kanske det skulle ha räckt med det. Men vi ville att de små barnbarnen skulle kunna springa runt dem så Roland skruvade i grova skruvar på skrå genom stammen upp mot taket och genom stammen ner i golvet, en eller två på varje ställe. Om du skårar stammen så kommer barken att krulla sig runt, det tror jag inte blir fint. Vi har inte gkåjort nåt med barken, behöll en del grenar för att kunna hänga saker i dem. Lycka till!
Inga Magnusson

2015-02-07 @ 18:30:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback